ULTIMA ORĂ Germania, în pragul recesiunii

ULTIMA ORĂ Germania, în pragul recesiunii
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2024

Germania a înregistrat o scădere de 0,1% a produsului intern brut (PIB) în trimestrul al doilea, semn al persistenței declinului celei mai mari economii europene, a anunțat biroul național de statistică, citat de agenția AFP.

În primul trimestru al acestui an, activitatea economică a fost cu 0,2% mai mare decât în trimestrul precedent, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Guvernul pregătește zonele cu restricții sau taxe pentru mașini, în București și alte 12 mari orașe CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul pregătește zonele cu restricții sau taxe pentru mașini, în București și alte 12 mari orașe
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Analiștii vorbesc însă de posibilitatea unei recesiuni în viitor.

În schimb, în Italia produsul intern brut (PIB) a crescut cu 0,2% în trimestrul al doilea față de trimestrul precedent, datorită performanței solide a sectorului serviciilor, potrivit Institutului Național de Statistică (Istat).

Prognoza de creștere pentru anul în curs este de 0,7%. În aprilie, guvernul condus de Giorgia Meloni își redusese previziunile de creștere pentru întregul an, așteptându-se la o creștere a PIB de 1%, urmată de 1,2% în 2025.

FOTO Premieră în Franța - Faimoasa Vale Chamonix restrânge numărul locuințelor ce pot fi închiriate turiștilor. Apar temeri CITEȘTE ȘI FOTO Premieră în Franța - Faimoasa Vale Chamonix restrânge numărul locuințelor ce pot fi închiriate turiștilor. Apar temeri

Vești pozitive și din Franța: economia a crescut mai puternic decât se aștepta în al doilea trimestru, susținută de cererea internă și de o revenire a producției, potrivit unei prime estimări publicate marți de INSEE.

Produsul intern brut (PIB) al Franței a crescut cu 0,3% în perioada aprilie-iunie, depășind așteptările economiștilor intervievați de Reuters, care se așteptau la o creștere de 0,2%, după o revizuire de 0,3% în primul trimestru.

ULTIMA ORĂ Noi acte de sabotaj în Franța CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Noi acte de sabotaj în Franța

Această estimare inițială este, de asemenea, ușor mai mare decât așteptările formulate de Banque de France, care a indicat în iulie că se așteaptă la o creștere de 0,1% în al doilea trimestru comparativ cu cele trei luni anterioare.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
economie
pib
recesiune