Trump va majora rapid tarifele vamale, dacă va fi ales președinte, potrivit fostului său consilier comercial

Trump va majora rapid tarifele vamale, dacă va fi ales președinte, potrivit fostului său consilier comercial
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:23

Consilierul comercial al lui Donald Trump se pare că le spune managerilor de fonduri de pe Wall Street că, dacă candidatul republican la președinție va fi reales, el ar putea începe să-și pună în aplicare rapid propunerile de majorare a tarifelor, după preluarea mandatului, potrivit analiștilor politici de la Piper Sandler, citați de CNBC.

Am auzit de la un număr de clienți că fostul reprezentant comercial al lui Trump, Robert Lighthizer, s-a întâlnit cu grupuri de investitori și le-a spus că Trump ar putea anunța tarife pentru produsele chineze de 60% și tarife generale de 10%, la scurt timp după preluarea mandatului”, a scris trio-ul de analiști de cercetare de la banca de investiții, într-o notă adresată clienților, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Scrioșteanu, Transporturi: Până la finalul anului se va putea circula pe patru loturi din autostrada Moldovei, totalizând 82,44 kilometri CITEȘTE ȘI VIDEO Scrioșteanu, Transporturi: Până la finalul anului se va putea circula pe patru loturi din autostrada Moldovei, totalizând 82,44 kilometri
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Întrebată despre notă, secretarul de presă al campaniei Trump, Karoline Leavitt, nu a negat că Lighthizer s-a întâlnit cu investitori. Dar ea a avertizat: ”Nicio politică nu ar trebui considerată oficială decât dacă vine direct de la președintele Trump”.

Nu a fost imediat clar ce grupuri au vorbit cu Lighthizer, iar analiștii Piper Sandler nu au răspuns la o solicitare a CNBC pentru mai multe detalii.

Dar clienții firmei ar fi probabil mari firme de gestionare a activelor care plătesc pentru cercetarea economică.

Lighthizer consiliază campania prezidențială a lui Trump pe probleme economice, potrivit Inside U.S. Trade. Un jucător cheie în elaborarea și punerea în aplicare a politicilor comerciale pe primul termen ale lui Trump, Lighthizer este, de asemenea, văzută ca o persoană de top pentru o serie de posturi senior într-un potențial cabinet Trump, inclusiv secretarul pentru comerț și secretarul trezoreriei.

În prezent, este președinte al Centrului pentru Comerț American la think tank-ul din Washington, aliniat cu Trump, America First Policy Institute.

Un purtător de cuvânt al AFPI nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Regele Charles și membrii familiei regale nu au dezvăluit cadourile oficiale din ultimii patru ani - în ciuda promisiunii de a face acest lucru CITEȘTE ȘI Regele Charles și membrii familiei regale nu au dezvăluit cadourile oficiale din ultimii patru ani - în ciuda promisiunii de a face acest lucru

Lighthizer este, de asemenea, director al Trump Media, compania de social media cotată la bursă care este deținută în majoritate de fostul președinte.

Conversațiile lui Lighthizer și influența sa aparentă pe lângă Trump subliniază modul în care tarifele sunt importante pentru a duce la îndeplinire viziunea economică generală a lui Trump.

Numeroși economiști și experți fiscali au avertizat că planurile tarifare expansive ale lui Trump vor crește prețurile, vor scădea produsul intern brut al SUA și vor afecta angajarea în industriile cheie.

Candidatul democrat la președinție Kamala Harris a citat în repetate rânduri analiza unui grup progresist conform căreia tarifele lui Trump ar putea echivala cu o creștere a taxelor de aproape 4.000 de dolari pentru familia medie din SUA.

Campania lui Trump a subliniat pentru CNBC că ideile tarifare ale lui Trump ar trebui privite în acord cu planurile sale mai ample, care includ reducerea reglementărilor, intensificarea forajelor de petrol din SUA și deportarea a milioane de imigranți fără acte.

Purtătoarea de cuvânt a Comitetului Național Republican, Anna Kelly, a menționat, de asemenea, că Harris și președintele Joe Biden au menținut și, în unele cazuri, au crescut multe dintre tarifele din primul mandat al lui Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
taxe vamale
sua