Peste jumătate dintre americani fie nu au un smartphone fie nu vor dori să utilizeze aplicațiile oferite de Google și Apple pentru depistarea contactelor unei persoane infectate cu noul coronavirus, potrivit unui sondaj realizat de Washington Post și University of Maryland, citat de Reuters.
Cele două companii de tehnologie au colaborat cu experți din sectorul public medical și cu cercetători pentru a scrie aplicații care să poate fi utilizate de oameni pentru a-i anunța pe cei cu care au intrat în contact, în cazul în care se îmbolnăvesc de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, scrie News.ro
Urmărirea contactelor este considerată necesară pentru a redeschide economia Statelor Unite, care este grav afectată de măsurile de distanțare socială adoptate de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului care a ucis peste 58.000 de americani.
CITEȘTE ȘI Părinții vor fi plătiți de la buget să stea acasă cu copiii până la încheierea anului școlarAplicațiile sunt destinate smartphone-urilor și numai 82% dintre americani au unul, potrivit sondajului. Dintre aceștia, numai jumătate au spus că vor folosi probabil sau sigur o astfel de aplicație.
Majoritatea scepticismului este bazat pe îngrijorări legate de Google și Apple.
Numai 43% dintre utilizatorii de smartphone-uri au spus că au încredere mare sau foarte mare în Google, Apple și alte companii de tehnologie, iar 47% și-au exprimat încrederea în asigurătorii din domeniul sănătății, 56% în universități și 57% în agențiile de sănătate publică.
O proporție de 47% dintre persoanele intervievate consideră că președintele Donald Trump gestionează bine sau excelent pandemia, în timp ce 52% au o opinie negativă.
Sprijinul pentru măsurile de distanțare socială este mare. O proporție de 66% dintre cei intervievați au spus că restricțiile aplicate companiilor sunt corecte, iar 64% aprobă limitele impuse pentru adunările publice.
Persoanele care au spus că restricțiile nu sunt corecte sunt împărțiți între cei care doresc să fie relaxate și cei care le vor întărite.