Sculptura emblematică a monedei euro din fața fostului sediu al Băncii Centrale Europene (BCE) din Frankfurt a fost salvată și nu va mai trebui să fie dezmembrată după ce a găsit un nou binefăcător: o firmă care a dezvoltat o criptomonedă care respectă preceptele religioase ale islamului, transmite Reuters.
Viitorul acestei sculpturi, amplasată în inima districtului financiar din Frankfurt, a fost pus sub semnul întrebării după ce băncile care până acum au plătit pentru întreținerea sculpturii înalte de 14 metri și cu o greutate de 50 de tone au anunțat că nu vor mai face acest lucru, scrie Agerpres.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Marți, proprietarul sculpturii, asociația non-profit Frankfurter Kultur Komitee (FraKK), a anunțat că a reușit să găsească un nou sponsor astfel că nu va mai fi nevoit să scoată la licitație acest simbol al orașului Frankfurt.
"Cel mai fotografiat obiect din oraș rămâne la Frankfurt pe Main", a declarat președintele FraKK, Manfred Pohl.
Sponsorul este start-up-ul financiar Caiz Development, care va acoperi costurile cu mentenanța sculpturii în următorii cinci ani, costuri care se ridică la aproximativ 200.000 de euro pe an. Banii sunt necesari pentru reparații, în special pentru pagubele provocate de vandalism, pentru iluminat și pentru inspecțiile care trebuie efectuate de două ori pe an.
"Simbolul euro este fotografiat de sute de ori pe zi astfel că implicarea noastră are o logică dintr-o perspectivă comercială ca un efort de marketing", spune directorul de la Caiz Development, Joerg Hansen. Caiz Development este firma care a dezvoltat criptomoneda Caizcoin care respectă preceptele religioase ale islamului.
Începând de acum, logo-ul criptomonedei Caizcoin va fi afișat în mod vizibil la baza sculpturii euro. "Nu suntem o amenințare la adresa euro. Moneda euro va exista întotdeauna", a subliniat Hansen.
Sculptura euro, proiectată de artistul german Ottmar Horl, a fost ridicată în 2001 pentru a marca introducerea monedei euro și a apărut frecvent ca imagine pentru reportaje despre BCE.