Sărăcia se agravează în Regatul Unit

Sărăcia se agravează în Regatul Unit
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:40

Peste 9 milioane de oameni, inclusiv unul din cinci copii, se află în sărăcie extremă în Regatul Unit, întâmpinând dificultăți în a-și asigura hrana și nevoile de bază, potrivit unui raport realizat de un ONG, transmite AFP.

În total, 14% din populația din Regatul Unit se confrunta cu foamea și lipsurile la sfârșitul lunii martie 2023, cu un milion de persoane mai mult decât cu cinci ani în urmă, potrivit studiului Trussell Trust, o organizație de caritate care administrează o vastă rețea de bănci alimentare din toată țara, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Fenomenul îi afectează în special pe copii, dintre care 20,9% se află în această situație, la fel și o treime din familiile monoparentale și 28% dintre persoanele din rândul minorităților de culoare, africane și caraibiene.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Donald Trump i-ar fi trimis în secret lui Vladimir Putin teste COVID pentru uz personal. Echipa de campanie a lui Trump reacționează violent CITEȘTE ȘI Donald Trump i-ar fi trimis în secret lui Vladimir Putin teste COVID pentru uz personal. Echipa de campanie a lui Trump reacționează violent

Mai mult de jumătate dintre cele 9,3 milioane de persoane vizate în studiu trăiau și într-o familie în care un membru suferă de dizabilități, subliniază Trussell Trust, care consideră ca fiind în situație de sărăcie extremă gospodăriile ale căror resurse disponibile sunt, de exemplu, 152 de lire sterline (181 de euro) pe săptămână pentru o persoană singură și 204 lire sterline (243 euro) pe săptămână pentru un adult cu un copil.

Potrivit Trussell Trust, pandemia de Covid-19 și criza costului vieții care a lovit țara începând din 2022, din cauza repercusiunilor războiului din Ucraina, explică parțial agravarea situației.


Organizația menționează că a distribuit un număr record de 3,1 milioane de pachete cu alimente între aprilie 2023 și martie 2024, de două ori mai multe decât cu cinci ani în urmă.

ONG-ul evidențiază însă și „slăbiciunile” sistemului de asigurări sociale, în special în ceea ce privește funcționarea așa-zisului „credit universal”, alocația de bază plătită gospodăriilor cu venituri mici sau inexistente, creată în 2013 de guvernul conservator.

În fața acestor cifre, organizația solicită guvernului laburist să ia măsuri pentru îmbunătățirea sistemului de asistență socială, în special prin definirea unui nivel minim „protejat”.

„Dacă nu se va schimba nimic, numărul persoanelor care se zbat să-și procure alimente și care trăiesc în sărăcie nu va face decât să crească”, notează Helen Barnard, directoare pentru politici, cercetare și impact la Trussell Trust, citată într-un comunicat de presă.

Guvernul – care își va prezenta următorul buget la sfârșitul acestei luni – trebuie să facă din reforma sistemului „o prioritate urgentă”, insistă ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
saracie