România și Bulgaria se duc împreună la UE pentru Fast Danube

România și Bulgaria se duc împreună la UE pentru Fast Danube
scris 14 mai 2022

Bulgaria și România vor căuta finanțare din partea UE pentru a asigura condiții normale de navigație pe Dunăre în mai multe zile din an și pentru a permite navelor cu o capacitate de transport mai mare să utilizeze calea navigabilă, a declarat ministrul bulgar al transporturilor și comunicațiilor, Nikolai Sabev, la Ruse.

Acesta a spus, citat de Ministerul Transporturilor, că cele două țări își intensifică eforturile pentru a implementa efectiv proiectul european Fast Danube, relatează BTA, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Sabev a participat la o ceremonie pentru botezul navei de manevră Iskar, deținută de Agenția Executivă pentru Explorarea și Întreținerea Dunării, cu sediul la Ruse.

Iskar este ultima componentă a echipamentului de dragare al agenției, care îi va permite acesteia să adâncească albia râului în mod independent. După instruire, echipajul navei ar trebui să înceapă dragarea în această vară.

Sabev a declarat că a sosit momentul ca Bulgaria să își îndeplinească în mod eficient obligațiile de întreținere a șenalelor navigabile, ceea ce ar crește semnificativ eficiența flotelor fluviale.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

Fast Danube este un proiect multianual finanțat în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei. Proiectul beneficiază de o finanțare de 85% din partea UE și de 15% de la bugetul de stat. Partenerii proiectului sunt administrațiile căilor navigabile din România și Bulgaria - Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați și Agenția Executivă pentru Explorarea și Întreținerea Dunării din Ruse. Bugetul total al proiectului este de 5.252.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
romania
dunare