Olanda aprobă o reformă dură a imigrației

Olanda aprobă o reformă dură a imigrației
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:00

Guvernul olandez a aprobat un pachet de „măsuri de urgență” pentru „reducerea presiunii” asupra sistemului de azil, prin care intenționează să reintroducă controalele la frontieră de la sfârșitul lunii noiembrie pentru a returna în Germania și Belgia migranții aflați în situație ilegală și refugiații care au cerut azil într-o altă țară europeană, potrivit Rador Radio România.

În plus, înăsprește politica cu refugiații sirieni, întrucât va limita provizoriu numărul de refugiați pe care Olanda îi va primi la maximum 200, iar Ministerul Afacerilor Externe va publica un raport înainte de sfârșitul anului în care va identifica „zonele sigure” din Siria, iar solicitanții de azil care provin din acele zone nu vor mai fi eligibili pentru azil și vor fi nevoiți să se întoarcă în țara arabă, arată Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO MedLife semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI FOTO MedLife semnează o nouă achiziție
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cabinetul olandez, o coaliție de patru partide care include dreapta radicală a lui Geert Wilders, consideră că Țările de Jos se află „într-o criză a azilului”, iar regimul actual este „nesustenabil”, ceea ce face „necesar să se acționeze imediat cu un pachet de măsuri pentru a atenua și a reduce presiunea asupra sistemului de azil”.

„De la sfârșitul lunii noiembrie, controalele la frontieră vor fi efectuate în baza articolului 25 din Codul de frontieră Schengen. Migranții ilegali, inclusiv solicitanții de azil care au solicitat deja azil în alte țări europene, vor fi returnați în Germania și Belgia”, a spus guvernul într-o scrisoare către Parlament.

Executivul va prezenta „în cel mai scurt timp” o nouă normă, „Legea măsurilor de urgență pentru azil”, iar intrarea ei în vigoare „va fi imediat după publicarea ei” în Monitorul Oficial.

„Capacitatea de cazare este depășită, cererile nu pot fi procesate la timp, generând liste lungi de așteptare, iar unii solicitanți creează mari neplăceri. Persoanele îndreptățite la protecție nu pot avansa în proces, iar unii solicitanți de azil care nu au drept de ședere nu pleacă din țară”, a argumentat cabinetul.

Undă verde pentru ca șoferii să poată urmări online traseul documentelor reținute de polițist CITEȘTE ȘI Undă verde pentru ca șoferii să poată urmări online traseul documentelor reținute de polițist

Politica de azil pentru Siria, țară aflată în război din 2011, va fi „înăsprită semnificativ”, a avertizat cabinetul, care va limita provizoriu la maximum 200 de refugiați pe care Țările de Jos îi va găzdui în cadrul acordurilor de relocare din cadrul ONU.

Ministerul de Externe va publica înainte de sfârșitul anului un raport în care va identifica „zonele sigure” din Siria, iar solicitanții de azil care provin din acele zone nu vor mai fi eligibili pentru azil și vor trebui să se întoarcă în țara arabă, în timp ce va exista posibilitatea revocării permisului de ședere al refugiaților deja stabiliți legal.

PVV lui Wilders și Partidul Creștin Democrat NSC, cei doi parteneri cu cele mai multe divergențe în cadrul coaliției, au convenit asupra acestor măsuri în întâlnirile pe care le-au susținut în ultimele săptămâni, iar miercuri li s-au alăturat ceilalți doi parteneri, liberalii din VVD și partidul fermierilor BBB, care și-au dat aprobarea pachetului de măsuri convenit.

Wilders a fost nevoit să renunțe la aplicarea unei controversate legi naționale de urgență, prin care intenționa să suspende o parte din Legea imigrației și să ocolească Parlamentul pentru a aplica o măsură dură cu refugiații, dar chiar și așa, acum speră că aceste măsuri „extreme” pe placul electoratului său, căruia i-a promis „cel mai strict regim de azil din istoria” Țărilor de Jos.

Guvernul va elimina permisul de ședere pe perioadă nedeterminată pentru refugiați și va reduce durata permisului temporar la trei ani, în loc de cinci, „acest lucru creează conștientizarea că este temporar”, a spus premierul Dick Schoof, care a promis că „intrările vor scădea și ieșirile vor crește”, întrucât se va încheia și posibilitatea reunirii copiilor adulți sau a unui cuplu necăsătorit.

De asemenea, anul viitor va permite crearea a 50 până la 100 de celule suplimentare pentru „detenția străinilor”, care vor fi „destinate solicitanților de azil care și-au epuizat procesul sau se află în situație ilegală, să fie deportați în țara de origine”.

viewscnt
Afla mai multe despre
olanda
imigrație