Milionarii abandonează Marea Britanie în masă, iar alegerile viitoare amplifică acest fenomen

Milionarii abandonează Marea Britanie în masă, iar alegerile viitoare amplifică acest fenomen
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Un număr record de milionari ar urma să părăsească Regatul Unit în acest an, potrivit unor noi cercetări, alegerile generale din acest an fiind așteptate să amplifice și mai mult acest exod, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Raportul Henley Private Wealth Migration indică faptul că Marea Britanie va înregistra o pierdere netă de 9.500 de persoane cu averenetă ridicată în 2024, mai mult de dublu față de cifra de anul trecut, de 4.200 (care în sine a fost o cifră record), scrie News.ro.

VIDEO ING trimite o notificare clienților din România cu un avertisment în caz de neîndeplinire a obligației: Risc de blocare inclusiv a accesului la conturi CITEȘTE ȘI VIDEO ING trimite o notificare clienților din România cu un avertisment în caz de neîndeplinire a obligației: Risc de blocare inclusiv a accesului la conturi

Marea Britanie s-a clasat pe locul doi după China în clasamentul Henley, care ar urma să înregistreze ieșiri nete de 15.200 de milionari în 2024.

Previziunile marchează o întorsătură gravă pentru Marea Britanie, văzută cândva ca un loc privilegiat pentru superbogații lumii.

Henley, o companie de consultanță care urmărește tendințele migrației, a remarcat că, între anii 1950 și începutul anilor 2000, țara a atrs grupuri de familii bogate din Europa continentală, Africa, Asia și Orientul Mijlociu.

”Cu toate acestea, această tendință a început să se inverseze în urmă cu aproximativ un deceniu, pe măsură ce mai mulți milionari au început să părăsească țara și au venit mai puțini”, se spune în raport.

”În special, într-o perioadă de șase ani post-Brexit, între 2017 și 2023, Regatul Unit a pierdut un total de 16.500 de milionari din cauza migrației. Estimările provizorii pentru 2024 sunt și mai îngrijorătoare”, a adăugat cercetarea.

Hannah White, CEO al think tank-ului Institute for Government, a remarcat că exodul milionarilor ar putea fi accelerat de alegerile generale din acest an.

Sondajele recente oferă Partidului Laburist din stânga-centru un avans izbitor față de Partidul Conservator de dreapta rival.

Un sondaj realizat de Savanta pentru ziarul The Telegraph, publicat în weekend, le-a oferit laburiștilor 46% din voturi, mai mult de dublu față de 21% ale conservatorilor, iar partidul populist de dreapta Reforma nu este departe, cu 13%.

Cluj-Napoca este din nou cel mai bun oraș studențesc al României CITEȘTE ȘI Cluj-Napoca este din nou cel mai bun oraș studențesc al României

Laburiștii s-au poziționat ca un partid pro-business, cu accent pe crearea de bogăție. Cu toate acestea, manifestul său electoral este, de asemenea, clar că intenționează să vizeze lacunele de care beneficiază cei bogați pentru a finanța mai bine serviciile publice. S-a angajat să îndepărteze lacunele fiscale pentru așa-numitele persoane fizice fără domiciliu, să reducă evaziunea fiscală, să elimine scutirile fiscale pentru școlile independente și să majoreze taxele la achizițiile de proprietăți rezidențiale de către non-rezidenții în Marea Britanie.

”Ieșirea de persoane cu avere netă ridicată, deja generată de contextul economic și politic, este acum accelerată de deciziile politice înainte de alegeri”, a scris White în raportul lui Henley.

”Pe lângă taxa de 40% impusă deja asupra proprietăților care depășesc un prag de 325.000 de lire sterline [412.420 de dolari], guvernul conservator a adoptat direcția politicii opoziției laburiste de a pune capăt regimului fiscal non-dom din Regatul Unit (persoane care au domiciliul fiscal în altă țară), din 2025. Și pentru cei care își educă copiii în sectorul școlar privat apreciat din Regatul Unit, angajamentul laburiștilor de a elimina scutirea de la  TVA de 20% ,de care se bucură școlile private, va fi o nouă dezvoltare nedorită”, a adăugat White.

Numărul milionarilor din Regatul Unit a scăzut cu 8% în ultimul deceniu, potrivit Henley, în contrast puternic cu majoritatea celorlalte economii majore din Europa și nu numai.

Numărul persoanelor cu avere netă mare din Germania, de exemplu, a crescut cu 15% în această perioadă, în timp ce numărul celor din SUA a crescut cu 62%.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
milionari