Miliardarii americani vin în sprijinul lui Trump și Biden

Miliardarii americani vin în sprijinul lui Trump și Biden
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Joe Biden și Donald Trump, care se vor confrunta într-o revanșă a alegerilor prezidențiale din SUA în noiembrie, au primit recent sprijin financiar din partea mai multor miliardari, au relatat mai multe media americane, preluate de agenția AFP.

Într-un sistem electoral în care sacrosanctul dolar este rege, strângerea de fonduri este un factor-cheie pentru candidații la Casa Albă, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Licența minieră Roșia Montană a expirat și nu va fi prelungită CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Licența minieră Roșia Montană a expirat și nu va fi prelungită
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Joe Biden poate conta pe sprijinul miliardarului Michael Bloomberg. Acest fost primar al New York-ului a donat în total circa 20 de milioane de dolari în ultimele luni unor grupuri care îl susțin pe Joe Biden și Partidul Democrat, a dezvăluit joi Washington Post.

„Am fost alături de Joe Biden în 2020 și sunt mândru să o fac din nou”, a declarat pentru cotidian omul de afaceri newyorkez.

Miliardara Melinda French Gates, fosta soție a cofondatorului Microsoft, Bill Gates, a făcut de asemenea apel joi la un vot pentru Joe Biden în noiembrie – fără a anunța însă fonduri pentru campania democratului.

Donald Trump, el însuși miliardar, a primit sprijin financiar din partea lui Timothy Mellon, moștenitorul unei mari averi care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Potrivit New York Times, acest om de afaceri discret a donat 50 de milioane de dolari unui grup de susținere a fostului președinte, în urma verdictului de vinovăție pronunțat împotriva sa la New York la sfârșitul lunii mai.

Gemenii Winklevoss, celebri pentru rolul lor în crearea Facebook, și-au anunțat joi și ei sprijinul pentru candidatul republican.

„Tocmai i-am dat lui Donald Trump un milion de dolari în bitcoin și voi vota pentru el în noiembrie”, a declarat Tyler Winklevoss pe X.

Numărul firmelor dizolvate, în creștere cu 21,45% CITEȘTE ȘI Numărul firmelor dizolvate, în creștere cu 21,45%

Cofondatorul platformei de tranzacționare de criptomonede Gemini a făcut această donație din cauza, a spus el, a „războiului declarat în mod deschis de administrația Biden împotriva industriei cripto”.

Fratele său, Cameron, a declarat că a donat, de asemenea, un milion de dolari pentru campania republicanului. „Pe scurt: președintele Trump este pro-bitcoin, pro-cripto, pro-business”, a scris el pe X.

Echipa de campanie a lui Joe Biden îl atacă în mod regulat pe Donald Trump în legătură cu legăturile sale miliardarii, acuzându-l în special că „a vândut America celor mai mari donatori ai săi”.

Într-un comunicat de joi, echipa de campanie s-a felicitat că a strâns peste 85 de milioane de dolari în luna mai și că a dispus de un total de 212 milioane de dolari la începutul lunii iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri
sua