O comisie a Senatului SUA va audia reprezentanții a patru companii cu privire la utilizarea de semiconductori americani în armele rusești

O comisie a Senatului SUA va audia reprezentanții a patru companii cu privire la utilizarea de semiconductori americani în armele rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

Subcomisia permanentă pentru investigații a Senatului SUA a anunțat că va organiza o audiere cu reprezentanții a patru companii cu privire la utilizarea semiconductorilor de fabricație americană în armele rusești desfășurate în războiul din Ucraina, transmite Reuters.

Senatorul Richard Blumenthal, un democrat care conduce comisia, a anunțat că audierea stabilită pentru marți va include declarații din partea directorilor Analog Devices, Advanced Micro Devices, Intel și Texas Instruments.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Elon Musk deschide în România un centru Tesla, cel mai mare showroom Tesla din Europa de Est CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Elon Musk deschide în România un centru Tesla, cel mai mare showroom Tesla din Europa de Est
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Comisia a spus că ”produsele companiilor au apărut în mod constant în armele rusești recuperate, scrie News.ro.

Audierea va verifica conformitatea companiilor cu controalele la export destinate să blocheze accesul Rusiei la tehnologia americană”.

Intel a refuzat să comenteze. Celelalte trei companii nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Companiile vor fi reprezentate la audieri de vicepreședinți care supraveghează problemele de conformitate comercială.

Blumenthal a declarat în februarie, la o audiere, că producătorii de semiconductori din SUA ar trebui să facă mai mult pentru a preveni ca cipurile lor să intre ilegal în componența echipamentelor folosite de armata rusă.

Informațiile au arătat că cipuri de origine americană și alte tehnologii continuă să fie găsite într-o gamă largă de echipamente rusești pe câmpul de luptă din Ucraina, de la drone și radiouri până la rachete și vehicule blindate, în ciuda controalelor stricte ale exporturilor din SUA impuse în 2022, după invazia Rusiei în Ucraina.

UiPath - venituri peste așteptări, dar tot cu mari pierderi. Plus noi schimbări în conducere. Acțiunile cresc CITEȘTE ȘI UiPath - venituri peste așteptări, dar tot cu mari pierderi. Plus noi schimbări în conducere. Acțiunile cresc

Datele preliminare arată creșteri semnificative, din 2021, ale exporturilor către țările pe care Rusia le poate folosi pentru a se sustrage de la control, potrivit unui memoriu al Senatului publicat în februarie.

Intel a declarat în februarie că contractele sale cer clienților și distribuitorilor să respecte reglementările și că lucrează pentru a urmări și a atenua potențialele probleme ale distribuitorilor.

Tot în februarie, AMD a declarat că ”salută consolidarea parteneriatelor public/privat pentru a combate deturnarea ilegală de produse”.

Texas Instruments a declarat că investește ”timp și resurse semnificative” pentru a-și păstra cipurile ”în afara mâinilor actorilor răi”, în timp ce Analog Devices a declarat că a luat ”măsuri semnificative și proactive pentru a atenua riscurile pieței gri”.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
emiconductori