Kim Jong Un: Coreea de Sud este un stat străin ostil

Kim Jong Un: Coreea de Sud este un stat străin ostil
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:47

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că Coreea de Sud este un stat străin ostil, a transmis vineri Agenția Centrală de Presă la Phenian (KCNA), alături de fotografii care îl arată pe Kim și personal militar de rang înalt la un post de comandă, studiind o hartă etichetată "Seul", relatează Reuters.

Informația vine la o zi după ce KCNA a declarat că Coreea de Nord și-a modificat constituția pentru a desemna Coreea de Sud un  stat ostil ” și a renunțat la obiectivul unificării celor două țări.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari producători de mobilă ai României intră direct în procedură simplificată de insolvență, care în unele cazuri poate însemna chiar faliment CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari producători de mobilă ai României intră direct în procedură simplificată de insolvență, care în unele cazuri poate însemna chiar faliment

Kim a atacat din ce în ce mai mult Coreea de Sud în acest an, acuzând Seulul că se asociază cu Washingtonul pentru a încerca prăbușirea regimului său, scrie News.ro.

Statul izolat a distrus legăturile rutiere și feroviare cu Coreea de Sud săptămâna aceasta, acțiuni care au marcat „nu doar închiderea fizică, ci și sfârșitul relației malefice cu Seulul”, a spus Kim, citat de KCNA.

Autoritățile de Seul au transmis că, dacă Coreea de Nord ar aduce prejudicii siguranței poporului său, „acea zi va fi sfârșitul regimului nord-coreean”.

Kim a făcut aceste observații în timp ce inspecta joi cartierul general al Corpului 2 al armatei nord-coreene, a precizat KCNA. În timpul vizitei, el a mai spus că modificarea naturii alianței Coreea de Sud-SUA și manevrele lor militare diferite, mai ample, evidențiază importanța unei descurajări nucleare nord-coreene mai puternice.

Marcel Ciolacu: Anul acesta România va intra în Schengen terestru. Cu certitudine CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu: Anul acesta România va intra în Schengen terestru. Cu certitudine

„Kim încearcă să întărească mental soldații din prima linie prin comentariile sale”, a explicat Yang Moo-jin, președintele Universității de Studii Nord-coreene din Seul.

„Această retorică a „două țări ostile” este, în cele din urmă, strategia de supraviețuire a lui Kim Jong Un... Nu interveni, trăiește separat ca o țară ostilă. Este o cale pe care (Coreea de Nord) nu a mai urmat-o niciodată până acum și nimeni nu poate fi sigur de succesul său.”
Duminică, Coreea de Sud va începe exerciții militare anuale la scară largă numite Hoguk pentru a=și îmbunătăți performanța operațională.

viewscnt
Afla mai multe despre
kim jong un
coreea de sud