Încrederea investitorilor germani s-a înrăutățit ușor în iulie, ceea ce arată că cea mai mare economie europeană are un lung drum de parcurs pentru a se redresa în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), arată rezultatele unui studiu al Centrului European pentru Cercetare Economică (ZEW) publicat marți, transmite Reuters.
Conform studiului ZEW, indicele care estimează încrederea investitorilor în economie s-a înrăutățit la 59,3 puncte în iulie, de la 63,4 puncte luna precedentă, în timp ce economiștii estimau un declin până la 60 de puncte, scrie Agerpres.
"Perspectivele privind economia germană rămân în mare parte neschimbate. După rezultate foarte slabe în trimestrul doi din 2020, experții se așteaptă la o creștere graduală a PIB-ului în semestrul doi din 2020 și începutul lui 2021", a declarat președintele ZEW, Achim Wambach.
După măsurile de izolare impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei, care au dus la reducerea activității economice și scăderea încrederii investitorilor germani, datele recente arată o îmbunătățire lentă, pe fondul majorării semnificative a cheltuielilor guvernamentale, menite să sprijine redresarea economiei. Datele publicate săptămâna trecută arată o redresare a producției industriale în Germania.
Indicele lunar care indică percepția investitorilor asupra actualelor condiții economice reflectă aceste tendințe, urcând ușor, la minus 80,9 puncte în iulie, de la minus 83,1 luna precedentă, în timp ce economiștii estimau o îmbunătățire mai accentuată, până la minus 65 de puncte.