ÎCCJ a admis, în principiu, cererile de recurs în casație formulate de condamnații în dosarul Colectiv, printre care și fostul primar Cristian Popescu "Piedone"

ÎCCJ a admis, în principiu, cererile de recurs în casație formulate de condamnații în dosarul Colectiv, printre care și fostul primar Cristian Popescu "Piedone"
scris 8 dec 2022

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, în principiu, cererile de recurs în casație formulate de condamnații în dosarul Colectiv, printre care și fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu "Piedone", urmând ca acestea să fie judecate pe data de 22 februarie 2023. Instanța a respins cererile de suspendare a executării pedepsei pentru aceștia.

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, joi, că a admis, în principiu, cererile de recurs în casație formulate de inculpații George Petrică Matei, Cristian Victor Piedone Popescu, Alin George Anastasescu, Cristian Mihai Niță și Antonina Radu împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunțată de Curtea de Apel București - Secția I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Partidul cancelarului austriac Karl Nehammer, care se opune României la Schengen, anchetat pentru o presupusă fraudare a fondurilor de la companii și firme de stat CITEȘTE ȘI Partidul cancelarului austriac Karl Nehammer, care se opune României la Schengen, anchetat pentru o presupusă fraudare a fondurilor de la companii și firme de stat

“Trimite cauza în vederea judecării recursului în casație la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în ședință publică, la data de 22 februarie 2023. Respinge cererile de suspendare a executării deciziei atacate formulate de inculpații Matei George Petrică și Popescu Cristian Victor Piedone. Se vor cita recurenții inculpați Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niță Cristian Mihai și Radu Antonina, intimații inculpați, intimatele părți civile, intimatele părți responsabile civilmente și intimatele persoane vătămate. Se va emite adresă către Baroul București în vederea desemnării a câte un apărător din oficiu pentru inculpați. Se vor încunoștința apărătorii aleși ai părților”, se arată în minuta ÎCCJ.

Decizia magistraților este definitivă.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în luna mai a acestui an, de Curtea de Apel București, la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, în condițiile în care condamnarea în primă instanță a fost de 8 ani și 6 luni de închisoare. Au mai fost condamnați George Alin Anastasescu, patron al clubului Colectiv, urmează să execute în total 11 ani si 8 luni de închisoare, Costin Mincu, patron al clubului Colectiv - 8 ani de închisoare, Paul Cătălin Gancea, patron al clubului Colectiv - 6 ani și 4 luni de închisoare, pirotehnistul Viorel Zaharia - 6 ani și 10 luni de închisoare, pirotehnistul Marian Moise- 6 ani și 10 luni închisoare, pompierul Antonina Radu - 8 ani și 8 luni închisoare, pompierul George Petrică Matei - 8 ani și 8 luni închisoare. De asemenea, Cristian Mihai Niță, reprezentant al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din București, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care își lansa albumul "Mantras of War". La ora 22.32, în timpul concertului, a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid în câteva secunde.

În acea noapte, 27 de tineri și-au pierdut viața, iar alți 162 au fost răniți și transportați la unsprezece spitale din București. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supraviețuitori au murit în spitale. Bilanțul - 64 de morți.

viewscnt
Afla mai multe despre
îccj
colectiv