Grupul francez Thales a inaugurat, joi, în București, un centru de excelență în inginerie, care va livra soluții la nivel global inclusiv pentru domeniul transporturilor, iar planul companiei este de a angaja peste 700 de ingineri în următorii trei ani, au anunțat reprezentanții companiei.
Thales România are birourile în Orhideea Towers.
În cadrul evenimentului, la care a participat și ministrul Apărării, Gabriel Leș, compania a anunțat că centrul va livra soluții pentru transportul terestru și pentru alte domenii în care activează Thales, precum industria spațială, apărare, securitate și aeronautică.
”Grupul a ales România pentru dezvoltarea acestui nou centru de excelență în inginerie grație numărului mare de ingineri de software talentați pe care Bucureștiul îi poate oferi. Thales intenționează să continue extinderea activităților și să depășească 1.000 de angajați în următorii 3 ani”, au anunțat reprezentanții companiei.
În prezent, în România, Thales operează un centru de competență în semnalizare pe liniile ferate, cu peste 250 de ingineri. Centrul de excelență va răspunde nevoilor din România, dar și pieței globale.
”Echipa de la București va deservi clienții globali ai Thales și va acoperi toate sectoarele în care grupul furnizează produse și soluții, atât civile, cât și militare, de la transport feroviar, metrou și managementul traficului aerian, la apărare terestră și navală, avionică, securitate cibernetică și sateliți”, au anunțat reprezentanții companiei.
Gabriel Leș consideră că noua investiție ilustrează cooperarea bună dintre România și Franța.
”Centrul inaugurat astăzi ilustrează buna cooperare dintre România și Franța și este foarte important pentru dezvoltarea unui nou domeniu în viitor”, a spus ministrul.
Directorul general al Thales România, Silviu Agapi, a subliniat că grupul are o prezență solidă în România, ca partener al Armatei Române de peste 40 de ani și cu operațiuni industriale stabilite aici în 2007.
”Centrul de excelență din București devine o componentă strategică a grupului Thales, cu proiecte complexe și oportunități de carieră în toate domeniile în care activăm: transport terestru, aeronautică, apărare, securitate și spațiu. Inginerii de software și specialiștii pe care Thales îi va angaja în România vor furniza cele mai bune și mai inovatoare soluții digitale clienților noștri din toată lumea”, a spus Agapi.
Compania Thales este activă în România de 40 de ani, iar începând din 2007 și-a dezvoltat operațiunile industriale la nivel local. Inițial, compania a fost un furnizor pentru forțele armate românești. De-a lungul ultimilor zece ani, grupul a devenit, de asemenea, un actor important în industria de transport feroviar din România și deține în prezent un centru de competențe pentru principalele linii de cale ferată, unde lucrează 200 de ingineri de software. Astăzi, Thales continuă să activeze în domeniul transporturilor, focusându-se în același timp și pe domenii precum apărarea și securitatea, știința și tehnologia și cel aerospațial.
Potrivit www.termene.ro, Thales Systems România a consemnat o cifră de afaceri de 72,61 milioane de lei și un profit net de 945.630 lei, cu un număr mediu de angajați de 257. Afacerile și profitul net al companiei sunt în ușoară scădere față de 2016.
Acționarul unic al Thales Systems România este Thales International SAS (Franța).