Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru - urmărit penal pentru luare mită

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru - urmărit penal pentru luare mită

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:02

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Nelu Tătaru, medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian" din Huși, județul Vaslui, și deputat, acesta dobândind calitatea de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

Urmărește-ne și pe Google News
Fostul director general al Casei de Comerț Unirea și trei administratori ai unor firme, reținuți pentru 24 de ore. Prejudiciul, estimat la 45 de milioane de lei CITEȘTE ȘI Fostul director general al Casei de Comerț Unirea și trei administratori ai unor firme, reținuți pentru 24 de ore. Prejudiciul, estimat la 45 de milioane de lei
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Procurorii anticorupție notează în ordonanță că, în perioada 3 aprilie - 12 iulie, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian" Huși, Nelu Tătaru ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale, scrie Agerpres.

În cauză se mai efectuează urmărirea penală și privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, informează DNA.

viewscnt
Afla mai multe despre
nelu tătaru
dna