Emiratele Arabe Unite vor acorda cetățenie străinilor, o premieră pentru regiunea Golfului

Emiratele Arabe Unite vor acorda cetățenie străinilor, o premieră pentru regiunea Golfului
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2021

Emiratele Arabe Unite au anunțat luni că vor acorda cetățenie străinilor, aceasta fiind o premieră pentru regiunea Golfului, transmite Reuters.

Anunțul reprezintă o schimbare majoră de direcție pentru o țară a cărei economie depinde în mare măsură de expatriați, pentru care dreptul de rezidență depinde de viza de angajare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pașaportul pentru Emiratele Arabe Unite, care este considerat unul dintre cele mai bune din lume pentru mobilitate, va fi oferit străinilor de vază și profesioniștilor, precum ”investitori, medici, specialiști, inventatori, cercetători, persoane talentate, intelectuali, artiști și familiile lor”, potrivit anunțului.

”Măsura are rolul să aprecieze persoanele talentate și competente prezente în Emirate și să atragă mai multe minți strălucite în comunitatea Emiratelor, într-un mod care să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea țării”.

Străinii nu pot însă să depună cerere pentru cetățenie, ci trebuie să fie nominalizați de membri ai familiei regale sau de oficiali, iar ultimul cuvînt va reveni guvernului țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
emiratele arabe unite
cetățenie