Deficitul comercial al SUA a scăzut în 2019 pentru prima dată în ultimii șase ani

Deficitul comercial al SUA a scăzut în 2019 pentru prima dată în ultimii șase ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2020

Deficitul comercial al SUA a scăzut în 2019 pentru prima dată în ultimii șase ani, după ce războiul comercial declanșat de Casa Albă cu China a dus la diminuarea importurilor și a ajutat economia americană să continue să crească în trimestrul patru, în pofida unei încetiniri a cheltuielilor de consum, transmite Reuters.

Departamentul american al Comerțului a informat miercuri că deficitul balanței comerciale a scăzut cu 1,7%, până la 616,8 miliarde de dolari anul trecut, aceasta fiind prima scădere în ritm anual înregistrată de SUA după 2013. Exporturile de bunuri și servicii ale SUA au scăzut cu 0,1%, până la 2.499,8 miliarde de dolari în timp ce importurile au scăzut cu 0,4%, până la la 3.116,5 miliarde de dolari, ceea ce demonstrează că politica 'America First' promovată de administrația Trump a dus la diminuarea schimburilor de bunuri, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ASF amendează din nou Euroins pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor auto CITEȘTE ȘI ASF amendează din nou Euroins pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor auto
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Președintele Donald Trump a promis că va reduce deficitul balanței comerciale a SUA prin impunerea de tarife pentru produsele importate din China și renegocierea acordurilor comerciale de liber schimb cu Canada și Mexic. Anul trecut, Washingtonul a impus tarife vamale suplimentare pentru produs chineze în valoare de sute de miliarde de dolari.

În consecință, pe relația cu China, deficitul balanței comerciale a SUA s-a redus anul trecut cu 17,6%, până la 345,6 miliarde de dolari, după ce în 2018 a atins un nivel record. Importurile din China au scăzut cu 16,2% anul trecut, un declin mai grav decât cel înregistrat în timpul crizei financiare globale din 2009, în timp ce exporturile spre China au scăzut cu 11,3%, cel mai grav declin înregistrat după 2003.

În schimb, anul trecut deficitul comercial pe relația cu Mexic a atins un nivel record de 101,8 miliarde de dolari. De asemenea, deficitul pe relația cu Uniunea Europeană a atins și el un maxim istoric de 177,9 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
deficit comercial
sua