Cea mai lungă zi la cea mai aglomerată benzinărie din Europa

Cea mai lungă zi la cea mai aglomerată benzinărie din Europa
scris 9 aug 2022

Prima sâmbătă din august, când turiștii care au fost în vacanță în iulie se întorc acasă și cei care caută soarele în august se îndreaptă spre sud, este cea mai aglomerată zi din an la cea mai aglomerată benzinărie din Europa. își începe AFP reportajul.

Creșterea prețurilor globale la carburanți nu a descurajat mii de automobiliști și șoferi de camioane să alimenteze la stația Shell din Berchem, în sudul Luxemburgului, pe autostrada A3, foarte circulată, scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendați, deși autoritățile i-au amenințat. Datele lor vor fi preluate din sistem, de la ....precedentul recensământ CITEȘTE ȘI Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendați, deși autoritățile i-au amenințat. Datele lor vor fi preluate din sistem, de la ....precedentul recensământ

Marele Ducat poate fi mic, dar este o răscruce de drumuri între Belgia, Germania și Țările de Jos, situat pe drumul care duce spre sud către plajele din Franța, Italia și Spania.

În plus, în această vară cu prețuri ridicate, combustibilul este considerat ieftin, ceea ce îl face un loc preferat de camionagii de cursă lungă și de familiile care își supraveghează cheltuielile.

Chiar și în afara vârfului de trafic din timpul verii, șoferii și lucrătorii transfrontalieri francezi și germani își fac adesea plinul în Luxemburg.

Atunci când destinația finală a unei familii se află pe țărmul Mediteranei, iar un plin de combustibil costă peste 100 de euro (dolari), se pot face economii.

Sâmbătă, două autocisterne de 40.000 de litri urmau să facă între 16 și 20 de drumuri dus-întors pe zi pentru a alimenta pompele de benzină și motorină de la stația Berchem plină de rulote.

Un buget uriaș

La începutul acestui an, invazia Rusiei în Ucraina și problemele de aprovizionare cauzate de pandemia de coronavirus au dus la creșterea prețurilor la carburanți... la fel ca și profiturile marilor companii petroliere.

Prețurile mondiale ale petrolului și prețurile cu amănuntul ale benzinei au început să scadă, iar guvernele au început să subvenționeze reducerile în fața nemulțumirilor automobiliștilor.

Franța, de exemplu, a redus deja prețul la pompă cu 18 cenți, iar reducerea va ajunge la 30 de cenți în septembrie, în timp ce Belgia a redus taxele cu 17,50 cenți pe litru în martie.

În Luxemburg, reducerea a fost de numai 7,50 cenți în aprilie și nu este clar dacă autoritățile o vor prelungi până la sfârșitul lunii august.

Deocamdată, însă, Marele Ducat rămâne avantajos.

Sâmbătă, AFP a plătit 1,79 euro pe litru de benzină la Bruxelles, iar site-urile de monitorizare a prețurilor la carburanți au estimat că prețul mediu belgian este de 1,867 euro pe litru.

Dar automobiliștii din Berchem, blocați la cozi cu alți șoferi din jumătate din Europa și cu camionagii din Cipru, Irlanda și Polonia, plătesc doar 1,636 euro.

"Acest lucru se datorează locației, care este perfectă, în mijlocul Europei. Prețurile scăzute ale carburanților fac și ele diferența", explică Daniel Calderon, managerul benzinăriei.

El a precizat că automobiliștii care s-au grăbit sâmbătă la pompă erau în mare parte "bine dispuși", grație "spiritului de vacanță" care domnește după doi ani de restricții de călătorie din cauza pandemiei.

"De asemenea, profităm de ea când ne întoarcem prin Luxemburg pentru a ne umple rezervoarele. Și chiar observăm că este chiar mai ieftin decât atunci când am plecat. Aceasta este o veste bună", spune Christian, un turist belgian.

"Când locuiești într-un sat, de exemplu, ca mine, nu ai alt mijloc de transport decât mașina, iar aceasta a devenit un buget colosal", deplânge Marie-Jo, o franțuzoaică.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzinărie
shell