Canada își închide porțile pentru străini. Mai puține vize și turiști respinși la graniță

Canada își închide porțile pentru străini. Mai puține vize și turiști respinși la graniță
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Canada își închide porțile pentru tot mai mulți vizitatori și rezidenți temporari aprobând mai puține vize și respingând oamenii care ajung la graniță cu documente oficiale, potrivit datelor guvernamentale obținute de Reuters.

Creșterea numărului de călători străini respinși la graniță vine în timp ce guvernul liberal al premierului Justin Trudeau, aflat în urmă în sondaje înaintea alegerilor preconizate de anul viitor, încearcă să scadă numărul de rezidenți temporari și, eventual, de imigranți permanenți. Migranții au fost acuzați de lipsa locuințelor și, implicit, prețurile ridicate ale acestora, arată Digi 24.

Urmărește-ne și pe Google News
DECIZIE Parlamentul a stabilit la 3.000 lei pragul de neimpozitare a pensiilor - începând cu octombrie. Proiect inițiat de 2 ani, fără susținere până astăzi CITEȘTE ȘI DECIZIE Parlamentul a stabilit la 3.000 lei pragul de neimpozitare a pensiilor - începând cu octombrie. Proiect inițiat de 2 ani, fără susținere până astăzi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Canadienii s-au mândrit dintotdeauna că acceptă noi veniți, dar sondajele arată că un număr din ce în ce mai mare spune acum că țara admite prea mulți imigranți. Această poziție se reflectă din ce în ce mai mult în activitatea ofițerilor de frontieră și de imigrație, spun observatorii.

În iulie, Canada a refuzat intrarea la 5.853 de călători străini, cărora li s-a „permis să plece”, așa cum spune Canada, și care includ studenți, muncitori și turiști, cel mai mult din ianuarie 2019, potrivit datelor agenției de frontieră care nu au fost înregistrate. raportate anterior.

Ofițerii de frontieră au refuzat în medie 3.727 de călători străini pe lună în primele șapte luni ale anului 2024, o creștere de 633 de persoane sau 20% față de un an mai devreme. Separat, ofițerii au considerat 285 de deținători de viză inadmisibili în iulie, de asemenea, cel mai mult în orice lună din cel puțin ianuarie 2019, arată datele.

Departamentul de imigrație al Canadei aprobă mai puține vize. Raportul dintre cererile de viză de vizitator refuzate și cele aprobate a fost mai mare în iunie decât în orice moment de la apogeul pandemiei. În ianuarie, februarie, mai și iunie 2024, au fost refuzate mai multe cereri decât au fost aprobate, potrivit datelor departamentului de imigrare. Numărul de permise de studiu și de muncă aprobate a scăzut, de asemenea, de la maximele multianuale din 2023, respectiv 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
canada
vize
straini