Bloomberg: România ocupă locul 38 într-un top al celor mai inovatoare 50 de state din lume

Bloomberg: România ocupă locul 38 într-un top al celor mai inovatoare 50 de state din lume

Sursa foto: © Woravit Vijitpanya | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2017

România ocupă locul 38 într-un top realizat de Bloomberg, al celor mai inovatoare 50 de state din lume, în care Coreea de Sud este lider, Suedia a urcat pe locul al doilea, iar Finlanda a avansat pe locul cinci.

Potrivit Bloomberg Innovation Index, România s-a plasat pe cea mai bună poziție, 25, în cazul producției cu valoare adăugată mare, urmată de gradul de concentrare al companiilor high-tech, pe locul 25, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

România se află pe poziția 41 în privința productivității și abia pe locul 49 în cazul procentului din PIB alocat cercetării și dezvoltării. În cazul prezenței populației într-o formă de învățământ România este pe locul 31, în cazul ponderii cecetătorilor în totalul forței de muncă pe 46, iar în cazul brevetelor pe 35.

Suedia a avansat o poziție, pe locul 2, datorită îmbunătățirilor care au avut loc în industriile cu valoare adăugată mare, în timp ce Finlanda a avansat două locuri, pe 5, susținută de companiile high-tech.

Cel mai mare perdant în ediția din acest an a indicelui Bloomberg este Rusia, care a coborât 14 poziții, pe locul 26, din cauza impactului sancțunilor occidentale și al prețurilor scăzute ale energiei asupra industriei prelucrătoare și a productivități.

Angajatorii renunță la procesele clasice de recrutare și pun accent pe interviurile informale CITEȘTE ȘI Angajatorii renunță la procesele clasice de recrutare și pun accent pe interviurile informale

Japonia a scăzut la rândul ei cel mai mult între statele aflate în top 205, de pe locul 4 pe 7, pierzând poziția de lider în domeniul brevetelor.

SUA au coborât cu o poziție, pe locul 9, în timp ce Israelul a avansat pe 10. China și-a păstrat titlul de țara emergentă cel mai bine plasată, pe 21.

viewscnt
Afla mai multe despre
economia romaniei