ANPC a controlat peste o mie de comercianți de produse textile și a dat amenzi de circa 3,4 milioane lei

ANPC a controlat peste o mie de comercianți de produse textile și a dat amenzi de circa 3,4 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:25

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat 947 de amenzi în valoare de circa 3,4 milioane lei, în urma unor acțiuni de control privind comercializarea, denumirea, marcarea și etichetarea produselor textile, derulate între 26 august și 13 septembrie, a anunțat Autoritatea.

Verificările au vizat peste 1.100 de comercianți de produse textile, în toată țara.

Urmărește-ne și pe Google News
Uniunea Europeană a deschis primele capitole din negocierile de aderare cu Albania CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană a deschis primele capitole din negocierile de aderare cu Albania
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au mai aplicat 329 de avertismente. Totodată, aceștia au oprit temporar de la comercializare produse textile cu deficiențe de etichetare sau definitiv produse textile neconforme, notificate ca fiind periculoase pe sistemul european de alertă pentru produse nealimentare, în valoare de aproximativ 2.700 lei. Comisarii au prelevat, de asemenea, probe pentru verificarea compoziției fibroase a produselor, scrie Agerpres.

Au fost verificate peste jumătate de milion de produse textile, la circa 60% dintre acestea fiind identificate diferite abateri de etichetare.

"Protecția consumatorilor este, înainte de toate, un act de responsabilitate față de fiecare cetățean. În contextul controalelor desfășurate recent, am constatat abateri grave în ceea ce privește etichetarea și calitatea produselor textile. Acțiunile noastre ferme nu au doar scopul de a sancționa, ci și de a asigura un nivel ridicat de siguranță și corectitudine în piață, astfel încât fiecare consumator să poată face achiziții informate, fără riscuri", a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC, citat în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
textile
amenzi