Anchetă în Italia: este investigat proprietarul Ray Ban. Persoane sunt în arest la domiciliu, suspiciuni de acces ilegal la bazele de date de stat

Anchetă în Italia: este investigat proprietarul Ray Ban. Persoane sunt în arest la domiciliu, suspiciuni de acces ilegal la bazele de date de stat
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:49

Poliția italiană a plasat un număr de patru persoane în arest la domiciliu, după ce a declanșat o anchetă privind un eventual acces ilegal la bazele de date de stat. Sunt investigați zeci de oameni, printre care și Leonardo Maria Del Vecchio, fiul miliardarului Leonardo Del Vecchio, fondator al Luxottica, decedat în 2022, conform Reuters.

Leonardo Maria Del Vecchio a spus că ”așteaptă cu nerăbdare finalizarea cercetărilor preliminare pentru a putea demonstra că nu are nimic de-a face cu evenimentele în cauză și că acuzațiile care i-au fost aduse nu au niciun temei, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Ford Otosan a produs deja, la Craiova, 60.000 de mașini Courier. Chiar dacă Puma a scăzut, creșterea de producție a uzinei va depăși 25% în 2024 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ford Otosan a produs deja, la Craiova, 60.000 de mașini Courier. Chiar dacă Puma a scăzut, creșterea de producție a uzinei va depăși 25% în 2024
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Se pare că este mai degrabă o victimă având în vedere acuzațiile inițiale și rezultatul negativ al percheziției efectuate”, a declarat avocata Maria Emanuela Mascalchi, într-un comunicat.

Presupusul acces la baza de date a fost efectuat de o companie privată de informații condusă de un fost polițist, a declarat pentru Reuters o persoană cu informații directe asupra subiectului.

Leonardo Maria Del Vecchio este fiul lui Leonardo Del Vecchio, care a fondat Luxottica, proprietarul Ray Ban. Magnatul a murit în 2022.

Accesul ilegal la datele confidențiale, despre care se presupune că au fost vândute clienților sau folosite pentru a șantaja oameni de afaceri și politicieni, a început cel puțin din 2019 și a continuat până în martie 2024, arată un document al instanței văzut de Reuters.

Opinii: Breaking news despre sfârșitul lumii CITEȘTE ȘI Opinii: Breaking news despre sfârșitul lumii

Procurorii din Milano susțin că agenția de informații comerciale a accesat trei baze de date cheie: una care adună alerte despre activități financiare suspecte; una folosită de agenția națională de impozitare cu tranzacții bancare ale cetățenilor, facturi de utilități, declarații de venit; și baza de date a investigațiilor poliției, a spus persoana.

Procurorul național anti-mafia al Italiei, Giovanni Melillo, a declarat sâmbătă reporterilor că ancheta ”a sunat semnale de alarmă”, deoarece a făcut lumină asupra ”pieței gigantice a informațiilor confidențiale”, a transmis agenția de presă ANSA.

Investigația urmează unei alte investigații recente asupra unei breșe de date la scară largă la principala bancă din Italia, Intesa Sanpaolo.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
furt
baze de date