Alexandru Cumpănașu, fost candidat la prezidențiale, pus sub acuzare de DNA pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la prezidențiale, pus sub acuzare de DNA pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA
scris 16 dec 2019

Fostul candidat la prezidențiale, Alexandru Cumpănașu, a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA, potrivit unor surse citate de G4media. Cumpănașu a precizat că a fost audiat de DNA Constanța, la două zile după turul întâi al alegerilor prezidențiale, dar susține că a ”demontat în integralitate minciuna SNSPA, în fapt, a lui Remus Pricopie și a unei mici găști din jurul acestuia”.

Potrivit G4media, procurorii DNA Constanța suspectează că Alexandru Cumpănașu ar fi mințit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
În ce afaceri este implicat \ CITEȘTE ȘI În ce afaceri este implicat "prezidențiabilul" Alexandru Cumpănașu
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cumpănașu a scris, duminică, un mesaj pe Facebook, în care confirmă că a fost audiat de DNA Constanța.

”La 2 zile după terminarea alegerilor, am fost audiat de către DNA Constanța. M-am prezentat ca un cetățean normal și am demontat în integralitate minciuna SNSPA. În fapt, a lui Remus Pricopie și a unei mici găști din jurul acestuia. Am solicitat să lămuresc deîndată toate aspectele, ceea ce am și făcut. Fiind o plângere penală era normal ca procurorii să facă verificări. (...) Subiectul este ridicol și în fapt, dacă a existat vreo greșeală aceasta aparține SNSPA și rectorului acesteia”, a scris Cumpănașu.

Potrivit acestuia, ultima corespondență purtată cu DNA Constanța a avut loc acum câteva zile, când i s-a comunicat că nu mai este nevoie de date suplimentare pentru a se lămuri speța.

În 26 septembrie, conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat că a decis reverificarea legalității procedurilor privind angajarea lui Alexandru Cumpănașu, în cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local”.

În calitate de expert, Cumpănașu trebuia să dețină studii superioare și a semnat un document prin care atesta că îndeplinește toate condițiile. După publicarea CV-ului, Cumpănașu a recunoscut că nu a terminat facultatea.

Potrivit declarației de avere, Cumpănașu a câștigat peste 66.000 de lei de la SNSPA.

Conform putereaacincea.ro,  valoarea totală a proiectelor în care Cumpănașu a fost cooptat prin unul din ONG-urile sale, Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), depășește 10 milioane de euro, o ușă deschisă a având AID- și la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Două dintre proiecte au fost încheieate cu MAI, iar în 2011, AID, unde Cumpănașu era director executiv, a fost inclusă în Comitetul Strategic pentru sprijinirea și evaluarea Direcției Generale Anticorupție. De altfel,  fostul director al Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, Adrian Anisie, soțul actualului ministru al Educației și subordonat al lui Cătălin Ioniță, șeful DGA, a fost numit șef al Departamentului pentru Combaterea Infracționalității, din cadrul Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), al cărei președinte este Alexandru Cumpănașu.

Alte șase proiecte au fost încheiate de AID cu Ministerul Dezvoltării, valoarea acestioa fiind de peste 9.000.000 de euro. Tot prin AID, Cumpănașu a derulat un proiect și cu Ministerul Justiției.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru cumpănașu
dna
snspa
remus pricopie