Comisia Europeană a anunțat că, în 2025, va aloca 132 de milioane de euro pentru cofinanțarea activităților de promovare a produselor agroalimentare durabile și de înaltă calitate din UE pe piața internă și la nivel mondial, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
Românii care au deschis puncte gastronomice locale vor trebui să-și declare veniturile prin Declarația unică. Un ordin al Ministerului Agriculturii (444/2024) prevede faptul că în cazul acestor persoane se stabilește o normă de venit.
Autoritățile din Tokyo vor permite angajaților să adopte modelul de lucru de patru zile pe săptămână, într-o încercare radicală de a inversa rata scăzută a natalității din Japonia.
Omul de afaceri Elon Musk, devenită cea mai bogată persoană din lume și pe care președintele ales american, Donald Trump, l-a însărcinat deja, imediat după alegeri, cu reformarea administrației publice, vrea acum să aibă propriul oraș, declanșând deja primul pas în acest sens, conform EFE.
Un nou proiect crypto, World Liberty Financial Inc., fondat de președintele ales al SUA Donald Trump și miliardarul Steve Witkoff, a atras controverse după ce a anunțat o colaborare cu platforma crypto Tron, despre care autorități și experți financiari afirmă că ar fi fost folosită de grupări criminale și organizații militante precum Hamas și Hezbollah, relatează Reuters.
Perioada de garanție prevăzută în contractele dintre părți nu va mai varia în funcție de categoria de importanță a construcției și va avea o durată minimă de 10 ani pentru toate tipurile de construcții.
VEZI MAI JOS ȘI O cronologie a aderării României la spațiul Schengen.
Victoria șocantă a unui ultranaționalist în alegerile prezidențiale din România pune în lumina reflectoarelor Legea serviciilor digitale a UE (DSA). Noile norme ale Uniunii Europene privind rețelele sociale sunt testate la limită de acuzațiile privind o campanie pe TikTok orchestrată pentru fraudarea alegerilor prezidențiale, iar DSA nu a fost niciodată gândită ca o soluție rapidă pentru evenimente precum alegerile din România, scrie POLITICO.
Ei sunt în litigiu de mulți ani cu statul român pentru costuri suplimentare cu ranfluarea (ridicarea de pe fundul apei și repunerea în stare de plutire) navei scufundate, pe care România nu le recunoaște.
Statele europene membre NATO poartă discuții pentru creșterea cheltuielilor de apărare la 3% din PIB, în contextul revenirii lui Trump la Casa Albă. Dar unele abia au reușit să atingă nivelul actual de 2%, stabilit în urmă cu 10 ani, iar altele abia depășesc 1%.