41.003 români din străinătate s-au înscris pentru a vota prin corespondență, iar 38.944 de români s-au înscris pentru votul la o secție din afara țării, la expirarea termenului limită

41.003 români din străinătate s-au înscris pentru a vota prin corespondență, iar 38.944 de români s-au înscris pentru votul la o secție din afara țării, la expirarea termenului limită
scris 16 sep 2019

Un număr de 41.003 români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondență și alți 38.944 de români s-au înscris pentru a vota la o secție din străinătate, până duminică la miezul nopții, la expirarea termenului limită pentru înregistrare, conform datelor de pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP).

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetățeanul român cu drept de vot care se va afla în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secții de votare în localitatea și statul unde vrea să voteze, indică AEP. În această categorie s-au înregistrat 38.944 de alegători, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățeanul român cu drept de vot, care locuiește în străinătate și deține documente valabile de ședere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență. Pentru votul prin corespondență s-au înregistrat 41.003 persoane.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Surpriză, turiști \ CITEȘTE ȘI Surpriză, turiști "în aer": A treia mare platformă de rezervări de hoteluri la nivel mondial, concurentă și în România cu Booking, se oprește, rezervările pot fi anulate

Aceasta în condițiile în care, la alegerile europarlamentare din 26 mai, la cele 441 de secții de votare din străinătate au votat 375.219 alegători, la unele secții fiind aglomerat, numeroase persoane nereușind să-și exercite dreptul de vot.

Termenul pentru înscrierea alegătorilor din străinătate pentru alegerile prezidențiale, ca alegători prin corespondență sau ca alegători la o secție de votare, a fost prelungit săptămâna trecută până la 15 septembrie, prin Ordonanță de Urgență.
AEP a precizat în repetate rânduri că înregistrarea pe portalul www.votstrainatate.ro se poate face doar în nume propriu. Orice acțiune de utilizare a datelor de identitate în vederea înregistrării online în numele altei persoane este ilegală. Faptele de acest gen, realizate cu scopul de a genera înființarea artificială de secții de votare, semnifică inducerea în eroare a autorităților publice și pot aduce prejudicii statului român.

Primul tur al alegerilor prezidențiale este programat în 10 noiembrie, iar românii din străinătate au la dispoziție datele de 8, 9 și 10 noiembrie pentru a vota. Similar, pentru turul al doilea, programat să se desfășoare în 24 noiembrie, datele de vot pentru diaspora sunt 22,23 și 24 noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
aep
alegeri
vot prin corespondenta