VIDEO Directorul executiv al ARB atrage atenția: Băncile nu vor cere niciodată informații privind parolele de acces la contul bancar și nici datele de pe cardurile bancare. Să nu furnizați datele de pe cardul bancar în nicio situație!

VIDEO Directorul executiv al ARB atrage atenția: Băncile nu vor cere niciodată informații privind parolele de acces la contul bancar și nici datele de pe cardurile bancare. Să nu furnizați datele de pe cardul bancar în nicio situație!
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 07:23

Cei care doresc să-și păstreze banii în siguranță în mediul online trebuie să aplice câteva măsuri de siguranță, atrage atenția Gabriela Folcuț, director executiv al Asociației Române a Băncilor (ARB), instituție care derulează ample programe de educație financiară, dar și digitală.

Unul dintre programele derulate de ARB are în vedere împiedicarea tentativelor de fraudă în mediul online, tot mai frecvente de altfel, prin creșterea gradului de conștientizare a populației.

Urmărește-ne și pe Google News

„Să nu furnizați datele de pe cardul bancar în nicio situație. Numărul, data de expirare și codul de securitate de pe spatele cardului, format din 3 cifre, aceste date se folosesc doar de către utilizator pentru plata online pe site-uri securizate și nu atunci când sunteți conectat la o rețea de wifi publică, ci trebuie să fie securizată.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Să nu furnizați niciodată datele personale de utilizare a contului bancar, user name și parola de acces. Băncile nu vor cere niciodată informații privind parolele de acces la contul bancar și nici datele de pe cardurile bancare. În situația în care aceste date au fost solicitate prin apel telefonic, recomandarea este să încheiați apelul imediat.

VIDEO Directorul Executiv al ARB atenționează: Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, este foarte posibil să fie o fraudă. Atenție la promisiunile nerealiste! Nu furnizați datele bancare la cerere! CITEȘTE ȘI VIDEO Directorul Executiv al ARB atenționează: Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, este foarte posibil să fie o fraudă. Atenție la promisiunile nerealiste! Nu furnizați datele bancare la cerere!

Să transmiteți IBAN-ul, nu datele de pe card dacă trebuie să primiți bani, să nu introduceți codul PIN de la cardul bancar pe site-uri de internet și să nu-l divulgați, să contactați imediat banca și să notificați autoritățile dacă ați fost victima fraudelor”, atrage atenția Gabriela Folcuț.

ARB, alături de DNSC și Poliția Română au demarat recent un proiect național de educație digitală, menit să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca utilizatori din România să devină victime ale fraudelor informatice în sezonul estival.

viewscnt
Afla mai multe despre
arb
gabriela folcuț