Cea mai mare provocare a organizațiilor în privința angajaților este să creeze o stare de echilibru, astfel încât fiecare persoană să aibă informații suficiente și relevante cu privire la viitor, spune, la emisiunea Pastila de HR de la PROFIT NEWS TV, Mihaela Feodorof, Business Consultant în cadrul Performanceway.
„Și dacă această liniște a persoanei este asigurată, el va da un randament mai bun. Pe de altă parte, este important și cum îmi asociez noi membri ai echipei și din alte generații astfel încât să mențin această liniște. Știm că se discută foarte mult despre noua generație de angajați, care sunt foarte tineri și care se uită cumva într-o altă direcție și altfel la relația cu angajatorul, mult mai tranzacțional.
Însă, organizațiile câștigătoare sunt cele care reușesc să creeze această nevoie de apartenență. Adică, eu să am sens cu munca mea, cu priceperea mea și să devin un contribuitor real la obținerea rezultatelor companiei. Atunci când reușesc să-mi atrag astfel de noi membri, să-i atașez emoțional de obiectivele mele, eficiența crește”, spune aceasta.
În schimb, organizațiile care privesc procesul de selecție și de recrutare a angajaților mai superficial, foarte grăbit și se uită doar la competențele tehnice făcând rabat sau trecând în plan secundar competențele soft, vor avea de suferit pe termen lung.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Rafinăm deja procesul de selecție, de recrutare și de conviețuire în comunitate, dar această fină diferență face o mare diferență în obținerea rezultatelor și e o provocare, e o schimbare de paradigmă la nivel de HR. Eu aș pune o presiune mai mare pe procesul de selecție și de recrutare. Foarte mult din exercițiul acesta se petrece în această etapă, când încă nu sunt în companie”, afirmă Mihaela Feodorof.
Ea adaugă că dacă liderii acordă încredere angajaților și îi susține, în loc să îi supravegheze permanent, pe termen lung se va observa un progres al acestora.
În ceea ce privește măsurarea fericirii angajaților, Mihaela Feodorof consideră că sondajele din cadrul organizațiilor nu sunt suficiente și că ar fi necesară și interacțiunea directă cu aceștia.
„Sondajele pot să ne dea o imagine deteriorată. Ca orice exercițiu statistic el suferă. Eu mă bazez foarte mult, pe lângă instrumente, și pe interacțiunea cu persoana. Această interacțiune dacă este dublată și de o interacțiune cu o persoană care este neutră, poate să susțină rezultatele din sondaj sau să mi le mai rafineze”, mai spune consultantul de business.