VIDEO Pastila de HR - Laura Globaru, HR Manager Graphein: Motivația angajaților nu ține neapărat de beneficii financiare. Încercăm să îi privim zi de zi să vedem dacă sunt încruntați

VIDEO Pastila de HR - Laura Globaru, HR Manager Graphein: Motivația angajaților nu ține neapărat de beneficii financiare. Încercăm să îi privim zi de zi să vedem dacă sunt încruntați
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2022

La locul de muncă, angajații apreciază cel mai mult condițiile de dezvoltare profesională și calitatea colaborării atât cu managerii direcți, cât și cu ceilalți colegi din echipă, spune, la emisiunea Pastila de HR de la PROFIT NEWS TV, Laura Globaru, HR Manager Graphein, companie care oferă servicii de topografie și scanare 3D pentru proiecte de clădiri și infrastructură publică.

„Devine din ce în ce mai evident faptul că beneficiile calitative, emoționale, implicarea angajaților în luarea deciziilor și în activitățile curente prin discuții periodice, acest lucru îi face să fie implicați în activitățile companiei, să simtă că munca lor este valorizată, că sunt apreciați și să își dorească să crească alături de noi și să rămână”, mai spune aceasta.

Motivația și fericirea angajaților, continuă ea, ține în primul rând de înțelegerea nevoilor lor și de a veni în întâmpinarea acestora.

Urmărește-ne și pe Google News

„Motivația angajaților nu ține neapărat de beneficii financiare. În primul și primul rând angajații trebuie înțeleși, ascultați și păstrată o comunicare permanentă cu aceștia legată de nevoile lor”, subliniază Laura Globaru.

VIDEO Pastila de HR - George Nisioiu, CEO Innerpride: E foarte ușor acum să generezi venituri din freelancing comparabile cu un salariu, în jumătate din timpul unui loc de muncă CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR - George Nisioiu, CEO Innerpride: E foarte ușor acum să generezi venituri din freelancing comparabile cu un salariu, în jumătate din timpul unui loc de muncă

Ea consideră că e important ca angajatorii să ia în considerare și cerințele actuale ale acestora, precum flexibilitatea.

„Pandemia și lucrul remote și în regim hibrid au adus schimbări pe piața muncii care s-au reflectat și în relația dintre angajat și angajator. Și atunci, este absolut firesc ca angajatorii să aibă suficientă flexibilitate încât să se adapteze noilor cerințe din partea angajaților, implicându-se efectiv în dialogul acesta permanent cu angajații.

Noi încercăm să îi privim zi de zi, să vedem care este atmosfera din mediul de lucru, dacă sunt încruntați, dacă există absenteism, dacă avem fluctuație de personal în anumite departamente”, afirmă aceasta, adăugând că, în cadrul companiei, se desfășoară periodic teste de evaluare a satisfacției angajaților la locul de muncă.

„Încercăm să fim cât se poate de transparenți, dar eficienți în a discuta cu ei astfel încât să ne putem calibra în permanență la nevoile lor”, subliniază ea.

Legat de „quiet quitting”, noul fenomen de pe piața muncii, Laura Globaru afirmă că nu ține de lenea angajaților de a se implica în activitățile companiei, ci altele sunt cauzele.

„Angajații sunt fie într-o situație în care își reconsideră limitele pentru că se simt cumva supraîncărcați cu task-urile zilnice, le fac față cu greu, reușesc să le ducă la bun sfârșit, dar nu mai reușesc să-și asume task-uri suplimentare sau pur și simplu simt că nu primesc aprecierea cuvenită la locul de muncă pentru ceea ce ei execută”, precizează aceasta.

VIDEO Pastila de HR - Mădălina Chirilov, director vânzări Kärcher România: Principiul după care eu mă ghidez este ca angajatul să fie fericit CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR - Mădălina Chirilov, director vânzări Kärcher România: Principiul după care eu mă ghidez este ca angajatul să fie fericit

Și atunci, potrivit managerului de resurse umane, angajatorii trebuie să mute cumva centrul de interes către o altă zonă, către „quiet firing”, care arată o neglijență sau o absență managerială. 

„S-a dovedit științific că doar 1 din 3 manageri de departament reușește să își implice și să-și angreneze în mod activ membrii echipei în proiectele curente. Doar 1 din 3 manageri comunică, oferă feedback în timp real, este interesat de nevoile de creștere și de dezvoltare profesională a colegilor aflați în subordinea sa. Și atunci, îi determină cumva pe aceștia să devină demotivați și să genereze fenomenul de quiet quitting”, subliniază managerul.

Pentru managerii de resurse umane aflați la început de carieră, ea le recomandă o cât mai bună cunoaștere a organizației din care fac parte, a cerințelor posturilor pentru care urmează să recruteze și să aibă o comunicare permanentă cu managerii de departamente, astfel încât să reușească să cultive un climat organizațional eficient și pozitiv.

Iar pentru cei care sunt la început de drum în domeniul geodezic, ea le recomandă să fie curajoși și să-și găsească un mentor bun.

„Să nu se teamă de munca de teren și chiar să o solicite pentru că doar muncind pe teren vor reuși să cunoască aparatura, să stăpânească foarte bine tot ceea ce înseamnă cunoștințele specifice de colectare a datelor din șantier, să reușească să înțeleagă care sunt condițiile specifice de muncă”, mai spune aceasta. 

viewscnt
Afla mai multe despre
graphein
laura globaru