UniCredit Bank anunță că a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligațiuni corporative în lei, derulată pe parcursul săptămânii 17-21 iulie, aceasta fiind suprasubscrisă.
Prin oferta primară de vânzare de obligațiuni, banca a vizat o suma totală de 500 milioane lei, suma finală subscrisă și alocată fiind de 610 milioane lei.
Oferta s-a închis vineri, 21 iulie 2017, pe baza subscrierilor realizate de peste 30 de investitori instituționali locali și internaționali, incluzând instituții financiare internaționale precum BERD, fonduri aflate în administrarea principalelor Societăți de Administrare a Investițiilor (SAI), fonduri de pensii și societăți de asigurare.
CITEȘTE ȘI Raytheon estimează încasări de 2 miliarde dolari din vânzarea de rachete Patriot României. Prima tranșă, de sute de milioane, așteptată anul acestaAceastă emisiune, a doua după cea din 2013, marchează unele premiere în piață locală a obligațiunilor corporatiste emise de bănci, fiind structurată pe trei tranșe de scadență, și având cupon cu dobândă variabilă.
“Suntem încântați de finalizarea cu succes a acestei emisiuni de obligațiuni și pentru interesul semnificativ manifestat de investitorii noștri. Ne propunem să continuăm diversificarea structurii noastre de finanțare, iar în România suntem prima banca ce lansează noi structuri de investiții care răspund nevoilor investitorilor calificați locali și sunt aliniate la caracteristicile și capacitatea economiei românești”, a declarat Răsvan Radu, director executiv al UniCredit Bank, bancă parte a grupului italian UniCredit.
Emisiunea a fost structurată pe 3 clase, în tranșe de scadență de 3 ani, 5 ani, 7 ani, cu decontare bi-anuală și având dobânda cuponului variabilă, respectiv:
- pentru tranșă de scadență de 3 ani, ROBOR 6LUNI +0,65%
- pentru tranșă de scadență de 5 ani, ROBOR 6LUNI +0,85%
- pentru tranșă de scadență de 7 ani, ROBOR 6LUNI +1,05%
Obligațiunile emise de UniCredit Bank vor putea fi tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB), sunt nominative, emise în formă dematerializată, evidențiate prin înscriere în cont.
Intermediarul emisiunii a fost IEBA Trust SĂ, iar casa de avocatură Clifford Chance Badea a asigurat consultanță juridică.
Recent, conducerea Alpha Bank România a aprobat o emisiune de obligațiuni de 300 de milioane de lei, după ce ratingul băncii elene a crescut.