TCE Mobile Dryers, cu operațiuni de achiziționare și depozitare a cerealelor și plantelor tehnice, parte a grupului TCE 3 Brazi, controlat de familia lui Culiță Tărâță, fost șef al Consiliului Județean Neamț și unul dintre cei mai cunoscuți oameni de agrobusiness din România, decedat în urmă cu patru ani, va prelua 6 baze ale companiei agricole Marsat, unul dintre cei mai mari proprietari de silozuri din Moldova, într-o tranzacție de 4,3 milioane euro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Părțile au agreat deja semnarea unui contract de vânzare-cumpărare.
În cadrul tranzacției, TCE Mobile Dryers va cumpăra bazele Marsat din Buhuși, Galbeni, Parincea, Răcăciuni, Secuieni și Sascut, toate în județul Bacău.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Anul trecut, TCE Mobile Dryers, cu 75 de angajați, a avut afaceri de 104,8 milioane lei și un profit net de 39,5 milioane lei. Compania are operațiuni în Piatra Neamț, având, la Roznov, un siloz de cereale cu o capacitate de până la 45.000 tone.
Compania face parte din grupul TCE 3 Brazi, care mai include TCE Agrosuind, pentru porcine, și TCE Boviselect, specializată în creșterea bovinelor, ovinelor și caprinelor, dar și companiile Petroforest, de exploatare a pădurilor, TC Compil Impex, pentru exploatarea masei lemnoase, Umaro, producător de strunguri.
Marsat Roman este controlată de Vasile Balcan, care are și o participație de 5% din Agromec Roman, deținută de familia lui Culiță Tărâță.
CITEȘTE ȘI Tranzacție de 1 milion de euro: Grupul de francize Peeraj, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de modă, a preluat controlul asupra lanțului de restaurante Calif-CondimentalAnul trecut, cu aproape 100 de angajați, compania, pe piață din 1993, a avut afaceri de 141,4 milioane lei și un profit net de 5,8 milioane lei.
Marsat are o capacitate totală de depozitare de 92.000 tone, silozul Roman fiind principalul loc de depozitare al societății. Aceasta mai deține și o bază de recepție a produselor agricole la Mircești și la Cristești (județul Iași), una la Todirești și un siloz la Bucecea (județul Suceava), având în derulare contracte cu circa 100 de mici agricultori și 50 de societăți comerciale de profil, printre care Monsanto, Du Pont, Pioneer, Limagrain, Syngenta.