Surprize la privatizarea Oltchim: Opt oferte depuse până la termenul limită, dar niciuna de la PCC

Surprize la privatizarea Oltchim: Opt oferte depuse până la termenul limită, dar niciuna de la PCC
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2017

Opt oferte au fost depuse până joi, 6 iulie, ora 18.00, termenul limită pentru depunerea de oferte angajante, însă nicio ofertă nu este din partea grupului germano-polonez PCC, acționar minoritar al combinatului, au declarat joi seară, pentru News.ro, surse apropiate procesului de privatizare. Una dintre ofertele surprinzătoare a fost depusă de grupul american Louisiana Chemical, în timp ce Grup Feroviar Român (GFR), una din companiile lui Gruia Stoica, a depus o ofertă pentru vagoanele deținute de Oltchim.

Cele opt oferte au fost depuse de Chimcomplex Borzești (controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza), IPP, Louisiana Chemical, GFR Group (Gruia Stoica) și de alte patru companii, printre care Aiotech, Dynamic SG Galați și BNS Group.

Urmărește-ne și pe Google News

Unele oferte sunt pentru mai multe pachete de active, în timp ce altele sunt pentru active separate, au precizat sursele.

FOTO Dezvoltatorul imobiliar care a proiectat \ CITEȘTE ȘI FOTO Dezvoltatorul imobiliar care a proiectat "Luxul Italian, în inima Bucureștiului" a intrat în insolvență

Joi dimineață, combinatul chimic Chimcomplex Borzești a anunțat că a depus, în ultima zi în care se pot depune oferte, ofertă pentru preluarea activelor Oltchim din Râmnicu Vâlcea, susținând că vizează crearea unui gigant românesc în industria chimică.

Termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea pachetelor de active ale combinatului Oltchim, aflat în insolvență, a fost prelungit până în 6 iulie, ora 18.00.

Chimcomplex susține că i s-a alăturat gigantul american Tricon Energy, cu o cifră de afaceri de 6 miliarde de dolari, ca partener comercial, cinci bănci europene coordinate de ING și două fonduri de investiții din Londra și Dubai, arată un comunicat emis joi de Chimcomplex.

Grupului SCR, care deține în prezent Chimcomplex, va deveni garantul direct al tranzacției, având active de peste 120 de milioane de euro.

Compania nu a dezvăluit valoarea financiară a ofertei.

Oltchim a intrat în procedură de insolvență la 30 ianuarie 2013, iar consorțiul format din Rominsolv SPRL și BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

FOTO La 27 ani de la primul număr, Anunțul Telefonic amintește: cât costau un apartament, o mașină, un TV Elcrom, un video sau o butelie în 1992 CITEȘTE ȘI FOTO La 27 ani de la primul număr, Anunțul Telefonic amintește: cât costau un apartament, o mașină, un TV Elcrom, un video sau o butelie în 1992

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăți, prin nouă pachete de active.

Strategia de privatizare presupune obținerea unui preț cât mai mare pentru creditori, arată un document realizat de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, intrat în posesia News.ro.

"În cazul suprapunerii ofertelor pentru același activ / pachete de active din partea mai multor ofertanți, de exemplu în cazul ofertanților ce depun oferte pentru mai multe active / pachete de active, diversele combinații de oferte vor fi comparate una cu alta cu obiectivul de a identifica combinația ce presupune cea mai mare valoare agregată", se precizează în document.

Compania a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,68 milioane euro, în creștere cu 76% față de perioada similară a anului trecut, și o cifră de afaceri de 49,06 milioane euro, mai mare cu 30% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

viewscnt
Afla mai multe despre
oltchim
oferte