Profit TV - Ministrul Comunicațiilor: Așteptările investiționale din partea operatorilor pe zona 5G - între 60 și 100 de miliarde de euro

Profit TV - Ministrul Comunicațiilor: Așteptările investiționale din partea operatorilor pe zona 5G - între 60 și 100 de miliarde de euro
scris 15 feb 2019

Țările din Uniunea Europeană ar trebui să treacă de la o politică de securitate cibernetică de tip diagnostic la una anticipativă și de prevenire, precum Israelul, a declarat ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, la Profit TV, în emisiunea Legile Afacerilor.

“În Israel putem vorbi de o politică de securitate cibernetică anticipativă, proactivă, de prevenire, pe când în multe alte țări, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, suntem, în opinia mea, într-o politică diagnosticală, în care are loc un incident și apoi abordăm victimele. Acest lucru trebuie să se schimbe. Sunt câteva elemente pe care le imprim și aici mă refer la un alt dosar al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, care presupune înfiintarea Centrului european de competențe în securitate cibernetică, parte a programului Europa digitală”, a afirmat Petrescu, recent întors dintr-o vizită în Israel.

Urmărește-ne și pe Google News

Întrebat de licitația pentru licențele 5G, ministrul Comunicațiilor a evitat să avanseze un nivel al sumei pe care o va încasa statul, dar a asigurat că procedura va avea parte de maximă transparență și echitate atât între companii, cât și față de stat.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO Fondatorul lanțului Calif, la Profit TV - Când vrei să te extinzi în afara Bucureștiului, trebuie să spui sus și tare cine ești tu. În România, un antreprenor gândește: încep astăzi și îmi iau mașină rapid CITEȘTE ȘI VIDEO Fondatorul lanțului Calif, la Profit TV - Când vrei să te extinzi în afara Bucureștiului, trebuie să spui sus și tare cine ești tu. În România, un antreprenor gândește: încep astăzi și îmi iau mașină rapid

“Cam toate țările din UE vor lansa în acest an și 2020 licitații 5G. Așteptările investiționale din partea operatorilor pe zona tehnologiei 5G la nivelul UE se plasează între 60 și 100 de miliarde de euro. Italia a reușit să vândă la finele anului trecut licențe 5G pentru 6,8 miliarde de euro. Urmează Germania. În România, consultarea publică s-a finalizat. Vrem să găsim, prin discuții cu toate părțile implicate, o configurație atragătoare din punct de vedere comercial pentru toți jucătorii, astfel încât toată lumea să câștige, atât firmele, cât și clienții”, a mai spus ministrul.

La finele lunii ianuarie, ANCOM a anunțat că licitația pentru licențele de telecomunicații din generația a cincea (5G) va fi încheiată la 31 octombrie, licențele vor fi acordate până la 15 decembrie, iar utilizarea acestora de către ofertanții câștigători va fi posibilă începând cu 1 ianuarie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru petrescu
5 g
telefoane mobile