PROFIT NEWS TV - Liderul deputaților PSD: Să găsim mecanisme prin care să obținem ceva noi, ca stat, din marile profituri și marile vânzări făcute de multinaționale

PROFIT NEWS TV - Liderul deputaților PSD: Să găsim mecanisme prin care să obținem ceva noi, ca stat, din marile profituri și marile vânzări făcute de multinaționale
scris 13 dec 2021

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre dorința PSD de a impozita marile companii, că ”trebuie să găsim mecanisme prin care să obținem ceva, noi, ca stat, din marile profituri și marile vânzări făcute de multinaționale”. Deputatul a mai arătat că este aproape imposibil să fie adoptat bugetul pe 2022 până la finalul acestui an, în Parlament.

Simonis a arătat că problema impozitului pe cifra de afaceri este una internațională, precizând că există mecanisme prin care companiile își exportă profiturile.

Urmărește-ne și pe Google News
4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Orice stat este absolut îndreptățit să identifice soluții pentru a rămâne bani în țara unde se produce activitatea, asta neînsemnând să punem jugul pe gâtul investitorilor străini. Trebuie să găsim mecanisme prin care să obținem ceva, noi, ca stat, din marile profituri și marile vânzări făcute de multinaționale”, a spus Simonis, adăugând că este printre cei care susțin o dezbatere cu aceste companii, și în general cu mediul de business.

Liderul deputaților PSD a mai spus că este necesar să vedem cum arată și bugetul. ”Dacă nu avem nevoie de bani suplimentari, nu punem taxe de dragul de a impune taxe”, a arătat el.

Bugetul pentru 2022 va fi construit fãrã noi taxe, iar orice modificare a regimului fiscal va fi fãcutã în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu mediul de afaceri, a anunțat, anterior, ministrul Finanțelor, în urma unei prime întâlniri cu oamenii de afaceri, după mai multe zile în care spectrul introducerii unei "taxe de solidaritate" a inflamat discuțiile din spațiul public.

"Vom construi bugetul pentru 2022 fãrã noi taxe. Orice modificare a regimului fiscal va fi fãcutã în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu dumneavoastrã, reprezentanții mediului de afaceri. Acum România are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe românii cu venituri mici de creșterea prețurilor, în special a celor de la energie. Vom face asta stimulând economia și firmele care produc în România, indiferent de naționalitatea acționariatului lor, fiindcã tot ceea ce se fabricã în România se face cu angajați români. 

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Un produs fabricat în România înseamnã locuri de muncã pentru români. Susținând producãtorii din România, oferim garanții mai mari pentru sute de mii de angajați cã vor avea locuri de muncã stabile și sigure", este mesajul ministrului de Finanțe.

El adaugă că scopul declarat al bugetului pe 2022 este sã sprijine toate companiile care fabricã produse cu valoare adãugatã ridicatã, sã sprijine companiile care fac exporturi și sã implementeze programe destinate creșterii gradului de digitalizare a economiei.

Profit.ro a anunțat anterior că "Taxa de solidaritate" de 1%, gândită de noii guvernanți, aflați astăzi într-o alianță de conjunctură PNL-PSD-UDMR, pentru companiile cu cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, ar lovi, dacă va fi și introdusă, în peste 330 de companii, în frunte cu Automobile Dacia, OMV Petrom, Lidl, Kaufland, Ford România, Rompetrol, Dedeman, Carrefour, aflate pe primele poziții ale ierarhiei, raportat la afacerile anuale actuale.

Contactate de Profit.ro, principalele companii, din topul ierarhiei, au evitat până la acest moment să reacționeze, mesajele venind prin intermediul organizațiilor reprezentative, respectiv Camera de Comerț Americană și Consiliul Investitorilor Străini.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa de solidaritate
psd