Patronat: 60% dintre restaurantele, barurile și cafenele din România intră în faliment în primele 9 luni, majoritatea dispar în 5 ani. Nu mai putem face lucrurile după ureche!

Patronat: 60% dintre restaurantele, barurile și cafenele din România intră în faliment în primele 9 luni, majoritatea dispar în 5 ani. Nu mai putem face lucrurile după ureche!
scris 19 sep 2017

60% dintre restaurantele, barurile și cafenele din România intră în faliment în primele 9 luni de la deschidere, iar 80%, incluzându-le și pe cele care dispar după trei trimestre, au aceeași soartă în primii 5 ani de funcționare, susține Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), pe baza mai multor studii realizate de-a lungul timpului pe acest segment de piață. 

Potrivit Eurostat, românii cheltuiesc doar 1,1% din venituri la restaurante sau cafenele, în timp ce spaniolii alocă 14,6%. Media UE este de 6,8%. 

Urmărește-ne și pe Google News

În plus, economia românească se îndreaptă către o criză acută de personal calificat, în condițiile în care datele statistice arată că numărul locurilor de muncă vacante aproape s-a dublat, de la 38.625 în 2009 la 59.753 în 2016, potrivit unui studiu KeysFin – iar industria HORECA este printre cele mai afectate sectoare.

Măsuri după incendiul din clubul Bamboo: Proprietarii de baruri, cluburi, restaurante, hoteluri, obligați să își anunțe clienții prin panouri că nu au autorizația de securitate la incendiu CITEȘTE ȘI Măsuri după incendiul din clubul Bamboo: Proprietarii de baruri, cluburi, restaurante, hoteluri, obligați să își anunțe clienții prin panouri că nu au autorizația de securitate la incendiu

Potrivit organizației, principala cauză pentru această întreagă situație o reprezintă lipsa educației și profesionalizării din industrie, care influențează în mod direct politicile de personal și managementul business-urilor. 

"Nu mai putem face lucrurile după ureche! Un plan de business adaptat la realitatea economică românească este singurul care îți poate oferi un viitor predictibil într-o piață mereu schimbătoare. De aceea, antreprenorii din HORECA trebuie să investească mai mult în obținerea de know-how. Dacă vrei să fii mereu cu un pas în fața celorlalți, trebuie să participi constant la workshop-uri sau la cursuri de perfecționare. Așa că, înainte să dăm vina pe cauzele externe, să ne întrebăm dacă am făcut tot ce ține de noi să ne asigurăm succesul”, spune Dragoș Petrescu, președinte HORA, proprietarul companiei care operează City Grill, Caru cu Bere și Hanul Berarilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
retail
restaurante
baruri