Piața românească a livrărilor de mâncare la domiciliu, estimată la 200 de milioane de euro pe an, se va dubla în următorii trei ani, este prognoza lui Dragoș Petrescu, proprietarul lanțului de restaurante City Grill. Din acest motiv, omul de afaceri va intra pe această nișă și va lansa, în cel mult o lună, un serviciu de livări la domiciliu, în Capitală.
Din estimările operatorilor de restaurante, volumul livrărilor de mâncare la domiciliu ocupă acum în jur de 7-8% din întreaga piață HoReCa, evaluată la aproximativ 2,5 miliarde de euro.
"Media europeană este de 15% - procentul livrărilor din total piață, iar România va ajunge la acest nivel în circa trei ani. Cu alte cuvinte, estimez că, în trei ani, piața livrărilor de mâncare la domiciliu se va dubla, la aproape 400 de milioane de euro", spune Petrescu, pentru Profit.ro.
Dragoș Petrescu
El arată că, din acest motiv, a decis ca la începutul acestui an să intre pe piața livrărilor de mâncare la domiciliu. Mai întâi, City Grill a preluat o bucătărie-laborator la Chitila, unde va produce mâncarea pentru această nouă linie de business.
"Vom livra mâncare atât la domiciliul clienților, cât și la sediile corporațiilor", adaugă proprietarul Citi Grill. Investiția necesară se ridică la 600.000 de euro, iar în departamentul de livrări vor lucra în jur de 50 de persoane care vor duce mâncarea cu mașini, motociclete și chiar și biciclete.
Lanțul City Grill are 21 de restaurante. Petrescu administrează, în afara unităților City Grill și Buongiorno, și restaurantele Pescăruș, Hanul lui Manuc, Caru cu Bere, precum și cele două restaurante Hanul Berarilor.