Portalul iabilet.ro, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de ticketing electronic din România, controlat de fondul de investiții Broadhurst, transmite, pe final de an, un mesaj pe care singur îl apreciază ca atipic - mesaj intrat în posesia Profit.ro - în care arată, printre altele, că business-ul a trebuit să găsească metode de a supraviețui deoarece ajutoarele din partea guvernanților au fost minime, iar cei care au avut "bafta" de a fi eligibili pentru acestea au trebuit să inventeze modalități de a cheltui banii legal.
Fondul de investiții Broadhurst Investments, care controlează și Libra Internet Bank, a intrat în acționariatul IaBilet în aprilie 2016, după ce a preluat acțiunile deținute de Active Soft. Omul de afaceri Andrei Siminel este șeful operațiunilor din România ale companiei americane New Century Holdings (NCH), care administrează, printre altele, și fondul de investiții Broadhurst.
Paltforma are, de regulă, în "ani normali", peste 1,5 milioane de bilete vândute, cu 800 de evenimente in fiecare zi în 70 de orașe.
Ultimele date raportate, analizate de Profit.ro, relevă însă că anul trecut, primul an al pandemiei, afacerile platformei au căzut de la 6,2 milioane lei, în 2019, la 2,1 milioane lei, iar compania a trecut pe o pierdere de 484.773 lei, de la un profit net de aproape 1 milion lei în anul precedent.
CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies"Salut,
2021 a fost un an dificil pentru toată lumea. Poate mai dificil decât 2020, când toți speram să scăpăm rapid de pandemie și eram sub mirajul ajutoarelor promise de autorități și a luminiței de la capătul tunelului.
A fost un an dificil mai ales pentru că cei care am rămas pe piață în businessul acesta (organizatori, companii de ticketing, companii de scenotehnică, tehnici, artiști & independenți, businessuri suport, agenții etc.) a trebuit să găsim metode să ne descurcăm și să supraviețuim. Ajutoarele din partea guvernanților au fost minime, iar cei care au avut (efectiv) bafta de a fi eligibili pentru acestea au trebuit să inventeze modalități de a cheltui banii legal, pentru că mai mult de 60% din acest an nu am putut funcționa, iar atunci când am făcut-o, am fost limitați (deși aveam și avem modalități de a funcționa, modalități care se aplică cu succes în străinătate)
Multe locații s-au închis din păcate și mulți organizatori au tras obloanele.
Auzim constant la televizor discursuri politice legate de discriminare, dar noi, cei din acest sector, am fost cei mai discriminați. În primul rând, pentru că au funcționat doar anumite locații (de stat - atenție, nu le judecăm, ne bucurăm că au funcționat, dar nu este corect ce s-a întâmplat și se întâmplă) și, în al doilea rând, pentru că am stat și închiși, și fără despăgubiri și ajutoare, iar dreptul la muncă din Costituție ne-a fost și ne este încălcat constant.
CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuăAcum avem guvern nou, cu buget aprobat, care pare pus pe treabă. Vom vedea dacă va fi așa sau nu.
"Cultura" stă mai prost decât "Sănătatea" în România și asta se vede din portofelul lunar, de nici 30 de lei cheltuiți în domeniul nostru. Nu trebuie să îi judecăm pe oameni, au alte probleme mai importante și spunem asta cu toată seriozitatea. Când te gândești cu ce plătești factura de gaze, chiar nu îți mai stă gândul să cheltuiești bani pe teatru, pe un meci sau pe un concert.
Dar să fim optimiști pentru că nu avem altă variantă. Ăsta e jobul nostru, al industriei de entertainment: să aducem bucurie pe fețele spectatorilor.
Vă mulțumim că ne-ați fost alături în acești doi ani grei și să sperăm că 2022 va fi așa cum se zvonește: plin de evenimente. Industria de evenimente nu își dorește nimic altceva decât PREDICTIBILITATE (adică un set clar de norme după care putem funcționa - norme valabile pentru absolut toate domeniile, fără discriminare). Ne dorim să putem munci și să facem ce știm noi mai bine: evenimente. Chit că sunt sportive, culturale, de business sau concerte, mici, mari sau festivaluri.
Toate contează.
Sărbători Fericite, multă sănătate alături de cei dragi și un an nou fericit!
Sperăm că următorul e-mail către voi să fie cu vești bune :) ", este mesajul transmis.