ING Bank introduce retragerile de numerar fără card de la bancomate și schimbă comisioanele

ING Bank introduce retragerile de numerar fără card de la bancomate și schimbă comisioanele
scris 21 oct 2019

ING Bank va introduce opțiunea de retragere numerar de la ATM fără card, printr-un cod generat în aplicația de internet banking, și va modifica o serie de comisioane începând cu 15 decembrie. Taxele pentru plățile și retragerile în euro vor fi scăzute la nivelul celor în lei, dar vor crește comisioanele pentru cei care nu-și încasează veniturile în mod constant prin bancă.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Clienții ING care nu au cardul la ei vor putea să retragă bani de la bancomatele băncii prin generarea unui cod prin Home Bank. Noul serviciu de retragere de numerar cu cod generat va fi comisionat doar pentru cei care nu au venituri recurente – comisionul va fi de 5 lei pe tranzacție. Prin acest serviciu, clienții vor putea retrage maximum 500 de lei pe zi sau maximum 10.000 de lei pe lună.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Apex a deschis primul hotel Courtyard By Marriott din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Apex a deschis primul hotel Courtyard By Marriott din România
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Banca modifică și lista de comisioane, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului european 518/2019, care obligă băncile să aducă nivelul comisioanelor pentru plăți și transferuri în euro la nivelul celor aferente pentru operațiunile în moneda națională. (Recent, BCR a anunțat modificări similare ca urmare a schimbării legislației).

Comisionul la transferurile interbancare în euro prin Home Bank devine 0 (sau 5 lei pentru cei fără venituri recurente), față de 0,15%, minimum 50 de lei anterior.

Pentru retragerile de numerar din străinătate, comisionul rămâne 0 pentru cei cu venituri recurente și scade de la 18 lei la 5 lei pentru cei cu venituri nerecurente.

Veniturile recurente reprezintă încasările în conturile deschise la ING din salarii, pensii, chirii de cel puțin 700 de lei/lună/cont, pentru cel puțin 3 luni consecutive. Nu sunt luate în seamă transferurile între conturile proprii și nici veniturile din jocuri de noroc.

Comisionul de retragere numerar de la bancomatele băncii și de la cele ale altor bănci rămâne 0 pentru cei cu venituri recurente încasate prin ING, dar crește de la 3 la 5 lei pentru cei cu venituri nerecurente.

Comisionul pentru transferurile interbancare în lei rămâne 0 pentru clienții cu venituri recurente încasate prin bancă, dar este de 5 lei, față de 0 anterior, pentru cei care nu încasează veniturile la ING în mod constant.

Depunerile de numerar în contul clientului la bancomatele băncii cu cod de depunere va fi comisionat cu 15 lei, față de 0 lei anterior. Depunerile de numerar la bancomatele băncii din țară nu vor purta comisioane în continuare, indiferent de valută.

Taxa pe poluare în București, varianta nouă: Autoturismele sub Euro 5 vor plăti o vinietă de câteva sute sau chiar mii de lei pentru a circula în oraș. Restricții pentru zona de Centru CITEȘTE ȘI Taxa pe poluare în București, varianta nouă: Autoturismele sub Euro 5 vor plăti o vinietă de câteva sute sau chiar mii de lei pentru a circula în oraș. Restricții pentru zona de Centru

Banca va pune la dispoziția clienților, începând cu noiembrie, și un document care prezintă situația comisioanelor plătite în ultimele 12 luni și care va putea fi obținut prin Home Bank, în sucursale sau telefonic.

Tot începând cu 15 decembrie vor fi introduse limite pentru retragerile de numerar la maximum 15.000 lei pe zi pentru fiecare client și maximum 300.000 de lei pe an calendaristic.

ING are circa 1,35 de milioane de clienți în România și unul din opt români își încasează veniturile prin banca olandeză.

Banca are și cea mai mare cotă de piață pe plăți electronice. La fiecare 10 tranzacții online, trei sunt cu carduri ING. Totodată, din cinci plăți la POS, una este cu un card ING.

ING ocupă locul 6 după active în piața românească și avea o cotă de piață de 8,5% la finele anului trecut, foarte apropiată de cea a Raiffeisen Bank, locul 5.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank
comisioane ing bank
retragere bani fara card ing
comisioane euro ing
comision retragere numerar ing