Pavăl Holding, grupul fraților Dragoș și Adrian Pavăl, a majorat capitalul social al retailerului Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, cu 60 de milioane de lei, prin aport în numerar, și prin emisiunea a 6 milioane părți sociale noi.
Urmare a acestei operațiuni, capitalul companiei a urcat la 2,11 miliarde de lei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În 2019, Dedeman a atins o cifră de afaceri de 8,2 miliarde lei, cu 1 miliard de lei în plus față de rezultatul anului precedent, având un profit net de 1,28 miliarde lei, de la circa 1 miliard de lei în 2018.
Retailerul a ajuns la 10.769 angajați, de la 10.413 în anul precedent.
Recent, cum a anunțat Profit.ro, frații Pavăl au început să pregătească un mega-proiect imobiliar în nordul Bucureștiului.
De remarcat este faptul că frații Pavăl au intrat în 2019 pe sectorul logistic al pieței imobiliare printr-o asociere cu antreprenorul Ionuț Dumitrescu, care dezvoltă un parc logistic în Chitila. Ulterior, frații Pavăl au semnat un nou angajament cu Dumitrescu, pentru construcția unor depozite în Bacău și la Craiova.
CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI FOTO Veronica Gușă de Drăgan, moștenitoarea Butan Gas, a doua cea mai bogată femeie din România, pregătește o nouă investiție pe piața localăFrații Pavăl au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge și The Office), construcții (Cemacon), industrie (Alro), farma (Antibiotice Iași) și viticultură (Purcari Wineries) și, mai nou, pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), anunțat în exclusivitate de Profit.ro.
Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.