Producătorul de camioane Ford Trucks, care a intrat pe piața locală la finele anului trecut printr-un parteneriat cu Cefin Trucks, și-a deschis un sediu în România pe care îl prezintă drept cel mai mare birou pe care compania îl are în Europa, compania concentrându-se în prezent asupra pieței de Europa de Est.
Noul sediu este situat pe autostrada A1 și asigură vânzări, servicii postvânzare și piese de schimb.
"În concordanță cu strategia noastră globală pe segmentul camioane, Ford Trucks continuă să dezvolte o rețea internațională cu acorduri de distribuție pe 3 continente, în special în Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Rusia și Turcia și, cel mai recent, în Europa de Est. Întrucât am crescut deja prezența noastră în diferite regiuni ale lumii, Europa de Est este acum piața noastră prioritară. Suntem foarte încântați să anunțăm că acest sediu reprezintă unul dintre cele mai importante repere ale planului de distribuție al Ford Trucks, deoarece este primul nostru pas în România și cel mai important din Europa până acum. Cefin Trucks este un partener de afaceri foarte important pentru noi și credem că acest centru va contribui în mod semnificativ la prezența Ford Trucks în România și Europa", a declarat Lisa King, Director General Adjunct al Ford Otosan, companie înființată de producătorul auto american Ford Motors și conglomeratul turc Koc Holding.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Sediul Ford Trucks acoperă o suprafață de 17.000 metri pătrați.
Obiectivul Ford Trucks este de a realiza o penetrare a pieței de peste 6% din volumele totale ale segmentelor sale țintă.
Ford Trucks oferă 3 serii de produse – Road, Construction și Tractors.
Pentru primul an integral de activitate (2017), Cefin Trucks plănuiește vânzarea a 185 de unități noi Ford Trucks, ajungând la 300 de unități în 2018 (acest volum se va adăuga celui de vânzări de camioane rulate realizat de companie). Contribuția Ford Trucks la cifra de afaceri a companiei este estimată la peste 12 milioane de euro, în acest an.
Ford Trucks operează în prezent în Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și Comunitatea Statelor Independente (CSI), în 25 de țări și continuă să își consolidereze rețeaua sa globală pe trei continente, cu obiectivul de a ajunge la 50 de țări până în 2020.