EXCLUSIV Patronatele din turism și ANT vor să introducă și vouchere de sănătate după modelul celor de vacanță

EXCLUSIV Patronatele din turism și ANT vor să introducă și vouchere de sănătate după modelul celor de vacanță
scris 23 sep 2016

Succesul voucherelor de vacanță i-a făcut pe oficialii din turism să se gândească la extinderea conceptului. Patronatele din domeniu lucrează acum la un proiect prin care să fie introduse în circuitul turistic și vouchere de sănătate, care să fie folosite cu precădere de românii care vor să meargă în stațiunile balneare și să prevină apariția unor boli. Proiectul este susținut și de Autoritatea Națională de Turism (ANT).

Președintele ANT, Anca Nedea, a relatat pentru Profit.ro că la Bursa și Forumul de Turism Balnear, care este organizat în aceste zile la Călimănești-Căciulata, a aflat de la Adrian Voican, prim-vicepreședintele ANAT, un fapt îngrijorător. "În urma prezentării făcute de Adrian Voican am aflat cu toții, cu tristețe, că prin turoperatori și detailiști ajung doar 3,4% dintre turiștii din stațiunile balneo-climaterice. E o statistică tristă", a spus Nedea.

Urmărește-ne și pe Google News

Ea a adăugat că situația s-ar putea schimba dacă va fi concretizat un proiect pe care instituția pe care o conduce îl gândește împreună cu Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și care presupune introducerea, pe modelul voucherelor de vacanță, a unor vouchere de sănătate care să stimuleze fluxul de turiști în stațiunile baleare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Gândim împreună acest proiect prin care voucherele de sănătate să fie distribuite prin turoperatori și detaliști, pentru a atrage o circulație turistică cât mai numeroasă în aceste stațiuni", a adăugat aceasta.

Stațiunile balneare din România necesită investiții care pot ajunge la 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI Stațiunile balneare din România necesită investiții care pot ajunge la 1 miliard de euro

Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR, spune că, prin voucherele de sănătate, patronatele din turism vor încerca să elimine birocrația și să le asigure accesul cât mai multor români la serviciile de prevenție medicală și de tratare. "În general, românul, prin mentalitatea lui, a fost educat să se trateze, nu să prevină. Încercăm să oferim posibilitatea cât mai multor români, așa cum se duc cu vouchere de vacanță să se odihnească, să meargă cu cele de sănătate să prevină problemele, să-și întărească organismul și să-și crească forța de muncă", a mai spus acesta.

Angajatorul ar putea acorda voucherele de sănătate în paralel cu cele de vacanță. În opinia președintelui ANT, programul are șanse mari să funcționeze, în condițiile în care stațiunile balneare românești dispun de cele mai bune resurse naturale, iar România deține o treime din apele termale ale Europei.

viewscnt
Afla mai multe despre
statiuni balneare
program
vouchere
sanatate