Daniel Dines a coborât în topul miliardarilor realizat de Forbes, pierzând peste 600 de poziții de la ediția din 2021, în condițiile în care valoarea participației deținute la UiPath a scăzut puternic de la listarea companiei pe bursa de la New York. Ion Țiriac a urcat cinci poziții în top, în pofida unei averi mai mici cu circa 100 de milioane de dolari.
Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.
Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central și Nordis Group, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI
Dines a coborât pe locul 1.053 pe lista miliardarilor publicată de Forbes, comparativ cu poziția 451 ocupată anul trecut.
Averea cofondatorului UiPath este estimată acum la 2,9 miliarde de dolari, în scădere de la 6 miliarde de dolari în 2021.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ion Țiriac ocupă poziția 1.818 în clasament, în urcare de pe locul 1.833 la ediția de anul trecut. Averea fostului tenismen s-a redus însă de la 1,7 miliarde de dolari la 1,6 miliarde de dolari.
În premieră, pe lista miliardarilor Forbes apar, în acest an, 6 antreprenori români. Pe lângă Dines și Țiriac, clasamentul îi include pe Ion Stoica și Matei Zaharia, cofondatorii Databricks (locul 1.818, la egalitate cu Ion Țiriac, fiecare cu o avere de 1,6 miliarde de dolari) și pe Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cu averi estimate la 1,5 miliarde de dolari (locul 1.929) și, respectiv 1 miliarde de dolari (locul 2.578).
Topul miliardarilor este condus de Elon Musk, șeful Tesla și SpaceX detronându-l, în premieră, pe directorul general al Amazon, Jeff Bezos.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigureMusk are o avere netă estimată la 219 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Bezos, care a condus clasamentul din 2017, este estimată la 171 miliarde de dolari.
Lista miliardarilor din acest an include 2.668 de persoane, în scădere cu 87 față de anul trecut.
Averea cumulată a miliardarilor incluși în top s-a redus cu 400 miliarde de dolari, până la 12,7 trilioane de dolari.
“Cele mai dramatice scăderi au avut loc în Rusia, unde există cu 34 de miliardari mai puțini decât anul trecut, în urma invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina, și în China, unde o reprimare guvernamentală a companiilor de tehnologie a dus la scăderea cu 87 de persoane a numărului miliardarilor chinezi din listă. Cu toate acestea, Forbes a găsit peste 1.000 de miliardari care sunt mai bogați decât erau în urmă cu un an. Iar 236 dintre nou-veniți au devenit miliardari în ultimul an - inclusiv primii miliardari din Barbados, Bulgaria, Estonia și Uruguay”, arată autorii clasamentului.
America este în continuare lider mondial, cu 735 de miliardari și o avere cumulată de 4,7 trilioane de dolari, urmată de China (inclusiv Macao și Hong Kong), cu 607 miliardari și o avere totală de 2,3 trilioane de dolari.
Averile au fost calculate de Forbes pe baza prețurilor acțiunilor și a ratelor de schimb valutar valabile pe 11 martie.