Dedeman își ridică afacerile la peste 7 miliarde lei și depășește 1 miliard de lei profit

Dedeman își ridică afacerile la peste 7 miliarde lei și depășește 1 miliard de lei profit
scris 30 mai 2019

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, au atins anul trecut afaceri de 7,2 miliarde lei și au depășit 1 miliard de lei ca profit net, crescând și numărul total de angajați la 10.413 persoane.

În 2017, afacerile Dedeman, cu 9.818 angajați, se cifraseră la 6,3 miliarde lei, cu un profit net de 889,1 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Datele raportate acum la Ministerul Finanțelor pentru anul trecut indică venituri totale de 7,3 miliarde lei și cheltuieli de 6,2 miliarde lei.

Dedeman își ridică afacerile la peste 7 miliarde lei și depășește 1 miliard de lei profit

Frații Dragoș și Adrian Pavăl au lansat recent, prin Pavăl Holding, fondul de private equity dedicat întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Anunțat luna trecută, fondul, denumit Equilinat Capital, va fi finanțat integral de Pavăl Holding și condus de Laurențiu Ciocîrlan, care a deținut anterior poziția de Head of Investment Banking la Raiffeisen Bank.

Tranzacție surpriză în agribusiness: Gigantul american Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără o nouă companie din România CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză în agribusiness: Gigantul american Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără o nouă companie din România

Holdingul și-a trecut deja în portofoliu o primă tranzacție, la finele anului trecut, când nu mai puțin de 2 treimi din plasamentul privat realizat la Alro Slatina, anunțat în exclusivitate de Profit.ro, a fost reprezentat de achiziția în valoare de 496 milioane lei a Pavăl Holding.

Recent, cei doi frați au semnat o majorare substanțială a capitalului Dedeman, în echivalent a aproape 130 milioane euro, din profitul nerepartizat în anii anteriori.

În urma acestei operațiuni, capitalul Dedeman a urcat de la 1,25 miliarde lei la 1,85 miliarde lei.

Cei doi antreprenori au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, cu o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge), construcții (Cemacon) și, mai nou, în industrie (Alro).

EXCLUSIV Surpriză: Ovidiu Buluc, care și-a vândut afacerea Farmexim și Help Net, intră pe piața imobiliară printr-o tranzacție de peste 5 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză: Ovidiu Buluc, care și-a vândut afacerea Farmexim și Help Net, intră pe piața imobiliară printr-o tranzacție de peste 5 milioane euro

La acest moment, cei doi sunt în discuții pentru construcția unui stadion, iar recent au cumpărat o vilă-monument în centrul Bucureștiului, lângă palatul lui Gigi Becali.

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
dragos paval
bacau
fotbal
stadion