Vânzările de locuințe din Marea Britanie au scăzut în iulie cel mai mult după criza financiară din 2008, în timp ce avansul prețurilor a fost cel mai lent din ultimii trei ani, din cauza impactului votului pro-Brexit, potrivit datelor Royal Institution of Chartered Surveyors, transmite Bloomberg.
Cu toate acestea, compania City Developments din Singapore, investitor în proprietăți imobiliare britanice, anticipează că impactul Brexit va fi de scurtă durată și observă deja semne de stabilizare a pieței, arată news.ro.
Brexit-ul ar putea fi chiar o oportunitate de investiții, consideră City Developments.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Între timp, obligațiunile britanice sunt favorizate de programul Băncii Angliei de susținere a economiei prin suplimentarea lichidităților. Randamentele acestora au fost în săptămâna curentă de trei ori mai scăzute față de obligațiunile altor țări, semn că banca centrală ar putea fi nevoită să plătească mai mult pentru a atinge ținta stabilită în programul de stimulare.
Cele mai recente sondaje de opinie arată că nemulțumirea britanicilor față de imigrație, un factor major care a influențat votul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, este împărtășită și de alte națiuni.
Un nou studiu realizat de Ipsos Mori arată că 45% dintre respondenții din 22 de țări au o opinie negativă față de imigrație.
Numai 20% dintre participanții la cercetare au o părere favorabilă despre efectul imigrației. La studiu au participat 16.000 de persoane.
În Turcia, Ungaria, Franța și Belgia, proporția celor cu opinii negative a fost de peste 6 din 10.
Aproape jumătate dintre persoanele intervievate la nivel mondial, din state care au inclus SUA, Franța și Arabia Saudită, au spus că sunt prea mulți mimigrați în țările lor, potrivit Ipsos.