BERD intră în acționariatul companiei Black Sea Oil & Gas, controlată de unul dintre cele mai mari grupuri de investiții și care se pregătește de extracția de gaze din Marea Neagră

BERD intră în acționariatul companiei Black Sea Oil & Gas, controlată de unul dintre cele mai mari grupuri de investiții și care se pregătește de extracția de gaze din Marea Neagră
scris 29 nov 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a devenit acționar minoritar în cadrul companiei Black Sea Oil & Gas, controlată de Carlyle International Energy Partners, cu operațiuni și în România, și va primi un loc în Consiliul de Administrație.

Compania va începe în vara anului viitor producția de gaze în Marea Neagră, conform conducerii ANRE.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, este pregătit proiectul de Dezvoltare Gaze Midia ("DGM"), care va consta în cinci sonde de producție offshore, un sistem de producție submarină a gazelor naturale, o platformă de producție maritimă, o conductă de transport a gazelor naturale, compusă dintr-o secțiune maritimă de 126 kilometri și una pe uscat, și o instalație de tratare a gazelor pe uscat.

Tranzacție germano-spaniolă în România: Producătorul de pompe Wilo, cu afaceri de peste 1 miliard euro, construiește în Otopeni o clădire de birouri și hale CITEȘTE ȘI Tranzacție germano-spaniolă în România: Producătorul de pompe Wilo, cu afaceri de peste 1 miliard euro, construiește în Otopeni o clădire de birouri și hale

Black Sea Oil and Gas este deținută de Carlyle International Energy Partners, ce face parte din fondul de investiții The Carlyle Group, fiind unul dintre cele mai mari grupuri de investiții din lume.

Fondul de investiții a finalizat în 2015 preluarea operațiunilor din România ale companiei petroliere canadiene Sterling Resources prin intermediul societății Black Sea Oil & Gas.

Portofoliul companiei este alcătuit din trei perimetre deținute în platforma continentală a Mării Negre, având o suprafață totală de 5.000 km pătrați: XIII Pelican, XV Midia (Mică Adâncime) și EX-25 Luceafărul, care conțin descoperirile de gaze Ana, Doina, Luceafărul și Eugenia. Prețul tranzacției dintre Carlyle și Sterling s-a ridicat la 42,5 milioane de dolari.

Carlyle International Energy Partners are și alte afaceri în România, în condițiile în care a finanțat achiziția de către Mazarine Energy B.V., prin subsidiara Mazarine Energy Romania, concesiunilor la 19 zăcăminte petroliere onshore, a trei instalații pentru reparații capital și a echipelor aferente de la OMV Petrom.

În prezent, singurul producător de hidrocarburi din Marea Neagră este OMV Petrom, care operează în zona de mică și medie adâncime. Împreună cu gigantul american ExxonMobil, cea mai mare companie petrolieră românească a derulat un amplu program de explorare seismică în blocul Neptun Deep, zona de mare adâncime a Mării Negre. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
marea neagra