Aproape toți angajații Agenției Europene pentru Medicamente sunt dispuși mai degrabă să demisioneze decât să se mute cu serviciul în București, Sofia sau Varșovia

Aproape toți angajații Agenției Europene pentru Medicamente sunt dispuși mai degrabă să demisioneze decât să se mute cu serviciul în București, Sofia sau Varșovia

Sediul propus de România

scris 27 sep 2017

Aproape toți angajații Agenției Europene pentru Medicamente, pe care Guvernul român încearcă la Bruxelles să îi aducă în zona Pipera, după cum a anunțat în exclusivitate Profit.ro, sunt dispuși mai degrabă să demisioneze decât să se mute cu serviciul în București, Sofia sau Varșovia. Concluzia rezultă dintr-un sondaj intern efectuat de conducerea Agenției printre angajați, citat de site-ul Politico și preluat de presa străină. Majoritatea acestor angajați au optat pentru Amsterdam ca nou sediu al Agenției.

Astăzi, Agenția Europeană pentru Medicamente își are sediul la Londra, dar trebuie să se mute după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News

În luna iunie, Profit.ro a anunțat că România își va depune candidatura pentru a găzdui sediul Agenției Europene pentru Medicamente în București, 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Conform informațiilor Profit.ro, Bruxelles-ului i-a fost propus complexul de birouri Globalworth Campus. Complexul, construit în imediata apropiere a stației de metrou Pipera, va avea 3 clădiri cu o suprafață totală închiriabilă de 87.800 metri pătrați.

VIDEO Ministrul Transporturilor îi ceartă pe constructorii italo-spanioli ai Autostrăzii Lugoj-Deva și îi amenință cu rezilierea contractului CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Transporturilor îi ceartă pe constructorii italo-spanioli ai Autostrăzii Lugoj-Deva și îi amenință cu rezilierea contractului

Circa 900 de angajați, cu familiile proprii, ai agenției ar trebui să se mute astfel în București, dar instituția ar angaja totodată personal local și ar contracta o serie de servicii de pe piața locală.

România se bate însă cu 18 alte state membre pe viitorul sediu al Agenției Europene pentru Medicamente.

Acum, însă, Agenția a avertizat că ar putea pierde numeroși angajați și ar fi în imposibilitate de a funcționa dacă este obligată să se mute în anumite orașe. Astfel, 9 din 10 angajați ar renunța mai degrabă la locul de muncă decât să se mute în orașele candidate Varșovia, București sau Sofia.

Amsterdam este alegerea preferată a personalului pentru noul său sediu, Barcelona și Viena fiind de asemenea printre principalele opțiuni.

Alte orașe candidate și considerate acceptabile sunt Milano, Copenhaga, Atena și Dublin.

Decizia finală privind noul sediu aparține liderilor UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth campus
medicamentelor
agentia
papalekas