Asta în perspectiva stopării, de la 1 ianuarie 2025, a tranzitului gazelor rusești prin Ucraina către Transnistria, ce alimentează și centrala MGRES de la Cuciurgan, vitală pentru aprovizionarea cu curent electric a ambelor maluri ale Nistrului, și în condițiile în care gigantul rus de stat Gazprom nu pare dispus să-și onoreze obligația contractuală de a livra gaze la frontiera Republicii Moldova utilizând o rută de transport alternativă, prin gazoductul Turkstream.
Planul Toyota de lansare a primei serii de automobile electrice continuă cu un nou SUV compact, echipat cu două versiuni de baterie, inclusiv cu tracțiune integrală. Debutul pe piață va avea loc anul viitor.
Furnizorii au avertizat că nu pot cumpăra energie angro pentru consumul anului viitor, în principal pentru perioada de după eliminarea plafonării, piețele la termen fiind aproape complet lipsite de lichiditate și înregistrându-se extrem de puține tranzacții de alte tipuri decât cele spot, și numai pentru cantități foarte mici.
Guvernul a aprobat astăzi repartizarea din Fondul de rezervă bugetară a sumei totale de 100 milioane lei către bugetele locale a 16 localități.
Produsele de tip plant based (n.red. alternative vegetale la carne) își fac loc din ce în ce mai mult în preferințele consumatorilor atât la nivel global, cât și regional și național.
Companiile de stat din subordinea Guvernului, cele mai mari aproape 200 de companii din portofoliul statului, au făcut plăți substanțiale în contul restanțelor către bugetul general consolidat, astfel că au ajuns cu datoriile către stat la numai 1,41 miliarde lei la final de septembrie, față de 2,72 miliarde lei la finele lunii iunie din acest an și 2,83 miliarde lei în decembrie 2023.
Pornit în 2012, businessul Grace Couture Cakes a ajuns să dețină două cofetării în București, în Piața Dorobanți și Mall Băneasa, dar și un atelier care deservește zona de evenimente.
VEZI MAI JOS ȘI O cronologie a aderării României la spațiul Schengen.
Victoria șocantă a unui ultranaționalist în alegerile prezidențiale din România pune în lumina reflectoarelor Legea serviciilor digitale a UE (DSA). Noile norme ale Uniunii Europene privind rețelele sociale sunt testate la limită de acuzațiile privind o campanie pe TikTok orchestrată pentru fraudarea alegerilor prezidențiale, iar DSA nu a fost niciodată gândită ca o soluție rapidă pentru evenimente precum alegerile din România, scrie POLITICO.
Ei sunt în litigiu de mulți ani cu statul român pentru costuri suplimentare cu ranfluarea (ridicarea de pe fundul apei și repunerea în stare de plutire) navei scufundate, pe care România nu le recunoaște.