Contract de asistență tehnică între Ministerul Mediului și Universitatea “Nicolae Titulescu” din București

Contract de asistență tehnică între Ministerul Mediului și Universitatea “Nicolae Titulescu” din București
scris 10 sep 2020

Ministerul Mediului și Universitatea “Nicolae Titulescu” din București au semnat  un contract de asistență tehnică pentru cercetare științifică în ceea ce privește implementarea sistemului garanție-depozit.

“Acest proiect are ca scop alinierea Romaniei la marile proiecte de mediu cu obiectv direct reducerea poluarii. Sistemul garantie – depozit reprezinta un mecanism functional implementat si de alte state prin care se urmareste inchiderea unui ciclu ce vizeaza deseurile nereturnabile. Astfel, se va cunoaste traseul ambalajului de la momentul punerii lui pe piata si pana la momentul reciclarii finale.

Finalitatea nu poate fi decat una benefica intregii planete, pentru ca trebuie sa intelegem cu totii ca nu avem decat o singura planeta si suntem cu totii responsabili pentru ea, indiferent de postura in care ne aflam: simpli consumatori, producatori, retaileri, oameni politici, factori de decizie administrativa.

Demersul Universitatii Nicolae Titulescu este de natura stiintifica si urmareste prin specialistii implicati sa realizeze impreuna cu Ministerul Mediului trasarea liniilor directoare ale actului normativ rpin care se va implementa in Romania acest sistem.” a declarat conf.univ.dr. Claudia Cliza, Universitatea “Nicolae Titulescu” din Bucuresti.

Urmărește-ne și pe Google News

”Vorbim despre implementarea acestui sistem, în România, deja de câțiva ani. Însă până acum, ne-am ales doar cu vorbe, în timp ce țara noastră se află în cădere liberă în clasamentul statelor europene care își reciclează corect deșeurile. Știm cu toții că sistemul depozit este singurul instrument care ne poate transforma, cel mai rapid, dintr-o societate a risipei, într-una a reciclării. Ne-am asumat că, până la sfârșitul acestei luni, vom lansa normele de aplicare în consultare publică, iar semnarea acestei asistențe tehnice este un pas esențial în acest sens. Suntem încrezători că sistemul va putea demara la 01 ianuarie 2021”, a declarat secretarul de stat Mircea Fechet, la momentul semnării contractului.

Cercetarea științifică inclusă în asistența tehnică va analiza procesele complexe de implementare a sistemului garanție-depozit pentru toți actorii din lanț, în principal din perspectiva dreptului administrativ și elementelor de legalitate. În urma acesteia, toți factorii implicați vor ști exact cum trebuie să funcționeze viitorul mecanism.

Termenul asumat prin contract este de 60 de zile de la semnare, însă elaboratorii cercetării științifice au anunțat finalizarea acesteia într-o perioadă de timp mai scurtă.

Un material Legal Marketing

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul mediului
universitatea nicolae titulescu