Casele de avocatură care au acordat asistență juridică tranzacțiilor din sectorul energetic

Casele de avocatură care au acordat asistență juridică tranzacțiilor din sectorul energetic
scris 19 feb 2019

Anul 2018 a fost unul prielnic pentru tranzacții în domeniul energiei, în ciuda turbulențelor geopolitice și a incertitudinilor din sfera reglementării. Conform unui studiu EY, valul de tranzacții din al treilea trimestru din 2018 a generat o creștere record a valorii cumulate a tranzacțiilor din energie și utilități de la nivel global. Nivelul atins este de 241,8 miliarde dolari, conform raportului EY Power transactions and trends: Q3 2018 (PTT) – Tranzacții și tendințe în domeniul energiei: T3 2018.

În România, sectorul energetic a fost marcat de câteva operațiuni și tranzacții semnificative care au beneficiat de suportul și asistența juridică a unora dintre cele mai importante case de avocatură.

Urmărește-ne și pe Google News

Suciu Popa & Asociații a asistat Black Sea Oil & Gas în încheierea acordului de vânzare a gazelor naturale cu ENGIE, prin intermediul filialei sale ENGIE Energy Management România S.R.L. (“ENGIE”), pentru livrarea de gaze naturale din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (“MGD”). Potrivit acordului de vânzare a gazelor, care va fi aplicabil în cazul obținerii deciziei finale de a investi în Proiectul MGD, ENGIE va achiziționa gaze naturale din zăcămintele offshore Ana și Doina pe o perioadă de minim 10 ani, în conformitate cu legislația românească. Volumele contractuale preconizate la finalizarea Proiectului reprezintă 0,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Proiectul a fost coordonat de către Miruna Suciu (Managing Partner), împreună cu Cleopatra Leahu și Andrei Georgescu (Partners), avocați cu o experiență semnificativă în domeniul energiei și resurselor naturale, implicați în ultimii 18 ani în unele dintre cele mai mari tranzacții transfrontaliere și proiecte cheie de investiții.

Aceeași companie Black Sea Oil & Gas a fost asistată de societatea de avocatură Ijdelea Mihăilescu cu privire la Contractul de Antrepriză Generală – Proiectare, Achiziții, Execuție, Instalare și Punere în Funcțiune (“EPCIC”) pentru toate lucrările onshore și offshore si la Contractul de Foraj al Sondelor de Producție încheiate cu GSP Offshore pentru Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (“Proiectul MGD”).

Un alt proiect demn de menționat a fost crearea fondului de Investiții Româno-Kazac în domeniul energiei ca modalitate de promovare a investițiilor în mai multe sectoare ale economiei românești precum energie și infrastructură, valoarea investițiilor estimate însumând aproximativ 1 miliard de dolari. Fondul de Investiții Româno-Kazac s-a înființat prin asocierea dintre KMGI și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) deținută de Ministerul Energiei, Suciu Popa & Asociații asistând echipa KMGI în derularea negocierilor privind documentele de asociere privitoare la inființarea fondului. Proiectul a fost coordonat de către Miruna Suciu și Luminița Popa (Managing Partners), ambele având o vastă experiență în fuziuni și achiziții precum și în domeniul energiei și resurselor naturale, împreună cu o echipă de alți 5 avocați ai Suciu Popa.

Tot în 2018 s-a finalizat tranzacția prin care grupul elvețian MET a preluat RWE Energie România. Echipa Kinstellar a acordat asistență grupului MET în toate fazele tranzacției și a fost condusă de partenerul Iustinian Captariu. Echipa Kinstellar finalizează astfel cu succes a doua tranzacție importantă pentru grupul MET în România, după achiziția Repower, tranzacție ce a fost gestionată tot de echipa din București a Kinstellar, în anul 2016. Kinstellar are numeroase mandate în lucru, în domeniul energiei și reurselor naturale, inclusiv pe zona de regenerabile, unde, spre exemplu, asistă China Three Gorges (CTG) în oferta voluntară de achiziție a EDP, de peste 9 miliarde euro.

Articol LegalMarketing

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzactii
energie
utilitati