Tranzacția prin care Zarea cumpără 70% din companiile Domeniile Dealu Mare, pe masa Concurenței

Tranzacția prin care Zarea cumpără 70% din companiile Domeniile Dealu Mare, pe masa Concurenței
scris 5 apr 2023

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care producătorul băuturilor alcoolice Zarea, Dorato și Amarol, parte a grupului german Schloss Wachenheim, a cumpărat 70% din pachetul de acțiuni al grupului de firme DDMU (Domeniile Dealu Mare Urlați), fondat de familia Rădulescu, informație anunțată anterior de Profit.ro.

Restul pachetului de 30% din părțile sociale va rămâne în proprietatea familiei Rădulescu, Gabriel Rădulescu rămânând în continuare director.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO McDonald’s lansează o campanie masivă de recrutare în România, în timp ce pregătește concedieri în alte țări. Cu ce salarii CITEȘTE ȘI FOTO McDonald’s lansează o campanie masivă de recrutare în România, în timp ce pregătește concedieri în alte țări. Cu ce salarii

Finalizarea tranzacției este supusă analizei și autorizării de către Consiliul Concurenței.

„Tranzacția reprezintă dorința mea și a fratelui meu Ștefan de a duce afacerea construită alături de tatăl nostru către un alt nivel, prin integrarea afacerii în potențialul de dezvoltare generat de asocierea cu firma Zarea S.A.. Am alăturat 100 ha de vie celor 100 de ani de istorie ai companiei Zarea, pentru a capitaliza sinergiile celor două afaceri”, a declarat Gabriel Rădulescu.

Domeniile Dealu Mare, din Prahova, care deține și Crama Vârful cu Dor, este controlată de Societatea Română a Vinului, deținută de Gabriel Rădulescu, având în portofoliu branduri precum Brutus, Legendele Toamnei, Solaris.

FOTO Auchan remodelează în România casele de marcat pentru clienți. Ce se întâmplă cu foștii casieri CITEȘTE ȘI FOTO Auchan remodelează în România casele de marcat pentru clienți. Ce se întâmplă cu foștii casieri

În 2021 a avut afaceri de 14 milioane lei și un profit net de 482.595 lei, cu 22 angajați.

Producătorul băuturilor alcoolice Zarea, Dorato și Amarol va investi 20 milioane euro pentru construcția unei noi fabrici, la Mizil, operațiune care confirmă informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

Investiția a fost semnată pentru Parcul Industrial Ploiești (PIP).

Profit.ro a anunțat că Zarea se pregătește să aplice pentru un ajutor de stat destinat construcției unei noi fabrici, la Mizil, o investiție de peste 20 milioane euro.

În noua unitate vor lucra peste 100 de angajați.

Gospodinele care vând platouri cu aperitive și prăjituri pe Facebook, în atenția inspectorilor sanitari veterinari. Cine este „clientul misterios” CITEȘTE ȘI Gospodinele care vând platouri cu aperitive și prăjituri pe Facebook, în atenția inspectorilor sanitari veterinari. Cine este „clientul misterios”

Zarea, pe piața locală din 1912, este parte, din 2004, a grupului german Schloss Wachenheim, unul dintre cei mai mari producători de vinuri spumante.

În portofoliul companiei se regăsesc 14 branduri locale care acoperă segmentele de vin spumant, cidru, vermut, bitter, brandy și băuturi spirtoase, printre care Zarea, Amarol, Dacic Ciders, Corrido, Athenee Palace, Stalingrad și Polskaya.

viewscnt
Afla mai multe despre
zarea
vin spumant
schloss wachenheim ag
afaceri
retail