Reprezentanții HoReCa se vor întâlni astăzi cu premierul Ludovic Orban, căruia i-au solicitat insistent, în ultima perioadă, ca Guvernul să permită redeschiderea spațiilor interioare ale restaurantelor. Înaintea discuției, ei transmit un nou mesaj către autorități - dacă această măsură nu va fi luată la 1 septembrie, până la finalul anului vor intra în șomaj în jur de 200.000 de angajați din acest sector.
Regulile pregătite pentru deschiderea spațiilor interioare ale restaurantelor au fost prezentate anterior de Profit.ro AICI.
"A venit vremea ca ultima țară din Europa cu restaurantele închise la interior să le redeschidă, bineînțeles, în condiții de siguranță, pe model european. Guvernul Orban are șansa astăzi să păstreze locurile de muncă a sute de mii de oameni, în loc să-i trimită în șomaj", spune pentru Profit.ro Dragoș Petrescu, secretarul general al Patronatului restaurantelor (HORA) și proprietar al lanțului City Grill.
CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește decizia pentru restauranteEl susține că, dacă interioarele restaurantelor nu vor fi redeschise la 1 septembrie, până la finalul anului vor intra în șomaj 200.000 de persoane, respectiv jumătate dintre angajații din HoReCa la nivel național.
"Sunt multe firme mici în toată țara, cu un hotel mic, un restaurant, o pensiune, iar ei sunt cei mai afectați. Spre deosebire de litoral, unde lucrurile s-au mai mișcat, toată țara a fost la pământ. Toate restaurantele și hotelurile au fost la pământ la nivel național, iar din această toamnă li se va da lovitura de grație dacă nu se deschid interioarele, pentru că vine frigul și oamenii nu vor mai putea mânca pe terase", a mai spus Petrescu.